איפה, מה, מתי ואיך: אלה ארבע השאלות שהתשובה עליהן עדיין לא ברורה בכל הנוגע לתגובה באיראן על המתקפה חסרת התקדים ששיגרה לעבר ישראל בלילה שבין שבת לראשון. כל שידוע עד כה הוא שישראל החליטה להגיב על הירי למרות כישלון התקיפה, וכי יש הסכמה בין הדרג המדיני לדרג הביטחוני שתגובה כזו נחוצה. היום הקבינט צפוי להתכנס פעם נוספת לדיון על אופי התגובה ומועדה. 

מאז שהבינו בארה"ב ובאירופה שישראל מתכוונת להגיב, מנסים פרשנים ומומחים צבאיים להבין איזה סוג תגובה היא תבחר, בעוד שלכל תגובה עלולות להיות השלכות אחרות, כשברקע איראן מאיימת "להגיב בעוצמה" או "להשתמש בנשק שמעולם לא השתמשנו בו" על כל מתקפה ישראלית. צה"ל הציג אתמול בישיבת הקבינט כמה אפשרויות לתקיפה באיראן. 

תגובה מדודה ומצומצמת, כך לפי פרשנים צבאיים בארה"ב, עשויה להיות מתקפת סייבר בלבד ללא "תקיפה קיניטית" של ירי טילים או מתקפה של חיל האוויר. מתקפה בעוצמה בינונית עשויה להיות מתקפת סייבר משולבת עם מתקפת טילים מצומצמת על בסיס צבאי קטן או מתחם צבאי בודד. מתקפה גדולה תכלול כמה דברים יחד - גם סייבר וגם ירי על כמה מתחמים צבאיים, חלקם משמעותיים מאוד, במוקדים אסטרטגיים ברחבי איראן. 

ב-NBC מדווחים כי בארה"ב מעריכים שהתגובה של ישראל למתקפה של איראן תהיה בהיקף מצומצם, ותתמקד ביעדים צבאיים באיראן וביעדים של המיליציות הפרו-איראניות מחוץ לאיראן. על פי הדיווח, גורמים בישראל תדרכו גורמים בארה"ב על התוכנית הזאת בשבוע שעבר, לפני שאיראן תקפה את ישראל עם יותר מ-300 טילים וכטב"מים. אותם גורמים אמריקנים אמרו כי הם לא עודכנו על התוכניות הסופיות שבכוונת ישראל לבצע ואם הן השתנו לאחר סוף השבוע. עוד נמסר כי לא ברור מתי המתקפה תתרחש, אך היא יכולה לקרות בכל רגע. 

כדי להיערך לתגובה, שמועדה כאמור לא ברור, נתניהו צפוי להיפגש גם עם ראשי האופוזיציה לעדכון ביטחוני, אחרי שפגישה כזו הייתה אמורה להתקיים אתמול ונדחתה. 

בליץ דיפלומטי על ישראל בניסיון למתן תגובה 

לאורך הימים האחרונים, ישראל התבקשה על-ידי מדינות שונות באירופה שלא להגיב למתקפה האיראנית או לחלופין להגיב באופן מדוד ופרופורציונלי. בכירים הדגישו כי נוכח תמונת המצב, הממשלה יכולה להסתפק במערכה הדיפלומטית והמדינית המתואמת שמתנהלת נגד איראן - בשיתוף ארה"ב.

שר ההגנה האמריקני אוסטין, ששוחח עם מקבילו גלנט, הדגיש כי ישראל צריכה לראות את ההגנה ההרמטית שסיפקה לה הקואליציה כניצחון על איראן. גם שר החוץ בלינקן שלח מסרים דומים לישראל וטען כי הכוח והתבונה צריכים להיות שני הצדדים של אותו המטבע. 

"אני מבין לחלוטין את אלו בישראל שרוצים לראות יותר", אמר בריאיון שר החוץ של בריטניה דיוויד קמרון. "אני חושב שזה הזמן לחשוב עם הראש ולא רק עם הלב. להיות חכמים וקשוחים גם יחד". עוד טען כי "ההתקפה האיראנית נכשלה, ואנחנו רוצים להשאיר את המיקוד על זה ועל ההשפעה הזדונית של איראן. אנחנו רוצים להעביר את המיקוד למה שקורה בעזה ולדאוג לשחרור החטופים".

גם בצרפת חוששים מתגובה, והנשיא מקרון שוחח עם נתניהו בניסיון להבין מהן מטרות ישראל בשלבים הבאים.