משרד האו"ם לתיאום עניינים הומניטריים עם ישראל פרסם הבוקר (ראשון) את רשימת ההבטחות של ראש הממשלה בנימין נתניהו והקבינט להגדלת הסיוע ההומניטרי לתושבי עזה. בין היתר, הובטח לפתוח את מעבר ארז באופן זמני כדי להעביר דרכו מזון, מים ופריטים היגייניים, וכן הגדלת מספר המשאיות שיורשו להכניס סיוע והרחבת שעות הפעילות של המעברים לרצועה לצורך העברת סיוע.

עוד בנושא - סיקור N12

"במהלך ששת החודשים האחרונים עברו תושבי עזה סבל בלתי נתפס", נכתב בדוח המפורט שפרסם האו"ם. "יותר מ-32 אלף פלסטינים נהרגו ועוד כ-75 אלף נפצעו. כמעט שני מיליון בני אדם נאלצו לברוח מבתיהם, רבים מהם מספר פעמים. מחצית מכלל האנשים בעזה נמצאים בסיכון לרעב קרוב, ותת תזונה של ילדים הגיעה לרמות שטרם נראו בעזה", הוסיפו במשרד לתיאום עניינים הומניטריים בישראל. "המצב פשוט קטסטרופלי", סיכמו.

"בימים האחרונים הכירה ישראל בהיקף העצום של הסבל בעזה וביכולתה להקל על הגדלת הסיוע ההומניטרי לאנשים נזקקים", נטען בדוח שפורסם. "זוהי התפתחות מבורכת, בעיקר מספר ההתחייבויות שישראל קיבלה על עצמה בתגובה לבקשותינו החוזרות ונשנות", הוסיפו באו"ם. "אנו מוכנים לעבוד עם כל הצדדים כדי להקל על סבלם של האנשים בעזה".

עזתים אחרי שקיבלו סיוע הומניטרי (צילום: רויטרס)
תושבים עזתים מקבלים סיוע הומניטרי | צילום: רויטרס

לפי הדוח שפרסם משרד האו"ם לתיאום עניינים הומניטריים עם ישראל, יוקם תא תיאום שיתפקד טוב יותר ויקשר ארגונים הומניטריים ישירות עם פיקוד הדרום של צה"ל. כמו כן, ישראל הסכימה לפתוח את מעבר ארז באופן זמני כדי להעביר דרכו מזון, מים ופריטים היגייניים, חומרי מחסה ובריאות - שיובאו מנמל אשדוד.

כמו כן, ישראל הסכימה להגדיל את מספר המשאיות הנכנסות דרך מעבר גשר אלנבי מ-25 ליותר מ-50 ביום. במקביל, יורחבו שעות הפעילות של מעברי כרם שלום וניצנה, כדי להגדיל את מספר המשאיות שייסרקו בהם בכ-100 משאיות נוספות ביום. כמו כן, מתכננת ישראל להציב סורקים ואנשי סגל נוספים במעבר כרם שלום כדי להאיץ את העברת הסיוע לתוך עזה. מלבד צעדים אלו, הבטיחה ישראל לתת אישורים להפעלת 20 מאפיות בצפון עזה ולאשר להפעיל מחדש את קו המים מנחל עוז לצפון רצועת עזה.