הבכיר האיראני שחוסל בתקיפה המיוחסת לישראל במבנה ליד השגרירות האיראנית בדמשק, מוחמד רזא זאהדי, הגיע לסוריה יום אחד לפני התקיפה ושהה במתחם עם עוד שני מפקדים בכירים - כך אמר הערב (חמישי) מקור איראני לסוכנות הידיעות רויטרס.

השלושה, אמר המקור מבלי לפרט, היו בסוריה כדי לדון בעניינים לוגיסטיים ותיאום מבצעיים. שני גורמים איראנים ציינו כי טהראן לא תסטה מהגישה שאימצה מאז אוקטובר: הימנעות מעימות ישיר עם ישראל וארה"ב. אחד הגורמים אמר שטהראן חייבת להגיב באופן רציני כדי למנוע מישראל לחזור על מתקפות כאלה, אבל רמת התגובה תהיה לדבריו מוגבלת מתוך מטרה להביא להרתעה.

מוחמד מוחמד-רזא, מפקד בכוח קודס בסוריה ולבנון (צילום: AFP)
זירת החיסול של הבכיר האיראני בדמשק | צילום: AFP

מקור ביטחוני איראני אמר לרויטרס שאיראן תתאים את הטקטיקה שלה נוכח התקיפה ביום שני, אך סירב למסור פרטים נוספים. מקור אזורי המקורב לאיראן אמר לרויטרס שאין עוד מקום בטוח בסוריה לאחר שישראל "הפרה את הנורמות הדיפלומטיות".

הגורם הביטחוני האיראני אמר כי איראן חוקרת בעקבות התקיפה אם ישראל השיגה חדירה מודיעינית בכל הנוגע למהדווי, ואם תנועותיו הגיעו לידי ישראל.

אזור התקיפה בדמשק (צילום: reuters)
אזור התקיפה בדמשק | צילום: reuters

קצין מודיעין צבאי סורי ששוחח עם רויטרס אמר כי האזור הסמוך לשגרירות כולל מבנים שבעבר ישראל עשתה בהם שימוש למטרות "ניטור והטעמה של מכשירים", וכי ישראל הגבירה בחודשים האחרונים את המאמצים בתחום המודיעין האנושי.

גורם ישראלי ששוחח עם רויטרס סירב לאשר כי ישראל מעורבת בחיסול הבכיר האיראני, אבל ציין שהתכנסויות כאלה מצד בכירים איראנים במקום אחד הן דבר מאוד חריג. "מי שלא עשה את זה לא רצה לוותר על ההזדמנות המאוד מאוד נדירה הזו", אמר. "זה משהו שמדינה במלחמה לא תוותר עליו".

לפי הגורם הישראלי, זהות ההרוגים מהווה "הודאה בכך שהיה שימוש במתחם דיפלומטי כמפקדה צבאית". בארה"ב, יצוין, לא אישרו את הטענות באיראן שהמבנה שהותקף הוא מבנה דיפלומטי, אבל ציינו כי הממשל יהיה "מודאג" אם הדבר נכון. ארה"ב הבהירה גם למועצת הביטחון שלא קיבלה הודעה מוקדמת על התקיפה.