לוחמי צוות האוויר של טייסת 69 לא ששים לדבר על המשימות שהם נדרשים לבצע. אחת מהטייסות האסטרטגיות של חיל האוויר מכונה גם "טייסת איראן". הם מתאמנים גם לאפשרות שלאחרונה עולה על הפרק יותר ויותר - של תקיפה שם, רחוק, כ-1,600 ק"מ מתחומי המדינה.

"הטייסת עובדת בכל הגזרות", מסביר רס"ן ע', סגן מפקד טייסת 69. "הטייסת עובדת רחוק מאוד לא מעט פעמים. זה לא היה בטווח חריג לעומת הפעילויות הקודמות שביצענו". לדבריו, ההצלחה של ישראל לבלום את התקיפה האיראנית הייתה מרשימה למדי. "ליירט 99% – הישג בלתי נתפס בעיניי", הוא מציין.

סא"ל ג' מפקד טייסת 69
מפקד טייסת 69

סא"ל ג', מפקד טייסת 69, מבקש להדגיש כי המשימה הראשונה של חיל האוויר היא הגנת שמי המדינה. לדבריו, עם סיום קורס טיס ועם התחלת ההכשרה המבצעית, זו המשימה הראשונה שמכשירים אליה טייסים.

_OBJ

כשסא"ל ג' נשאל על היקף הגופים שניסו לחדור לשמי המדינה, הוא עונה כי הייתה הבנה להיתכנות אירועים כאלה. הוא חושף, "בחודשים האחרונים, כשהבנו שזה יכול לקרות, התאמנו גם לדברים מסוג זה". הוא מוסיף, "הבנתי שזה כנראה יהיה לילה שונה משאר הלילות שיצא לנו להיתקל בהם, אבל גם מאוד האמנתי באנשים, האמנתי שבסוף, כשהם יגיעו לרגע האמת, הם גם יצליחו לבצע את זה".

לדברי רס"ן ע', החשש העיקרי היה לבצע את המשימה על הצד הטוב ביותר. "בצוהריים למחרת, ביום ראשון שקמנו והבנו שכל זה מאחורינו, הייתה תחושה מאוד טובה בטייסת", הוא מעיד.

7 באוקטובר

אל המלחמה הזו הגיעה הטייסת כשהיא בכותרות, ולאו דווקא בהקשר חיובי; רבים מאנשי המילואים שהתנגדו לרפורמה המשפטית הודיעו כי לא יתייצבו לאימונים.

עם זאת, לדברי סא"ל ג', כל אנשי המילואים של הטייסת התייצבו ב-7 באוקטובר. "יש הרבה מאוד חבר'ה שהגיעו עוד לפני שקראנו להם, לא היה לי ספק שזה מה שיהיה". הוא ממשיך, "פתחנו את המלחמה כשאין לנו אנשים לא כשירים בטייסת. כלל הטייסת הגיעה ולא הייתה פגיעה באף כשירות של אף אחד. נמשיך לבצע מה שנדרש מאיתנו ואנחנו פה בשביל עם ישראל, ומה שיידרש".