היום ה-132 למלחמה - המבצע בבית החולים: כוחות צה"ל פועלים היום (חמישי) נגד חמאס בבית החולים נאצר בחאן יונס שבדרום עזה. דובר צה"ל אישר את ההודעה על המבצע בתוך בית החולים, שנחשב לאחד המרכזים הרפואיים הגדולים ברצועה - וציין כי לפני המבצע התקבל מידע מודיעי על כך שחמאס החזיק במקום גופות של חטופים. 

בניגוד לפרסומים, לא נמצאו עד כה גופות במסגרת הפעילות. בצה"ל ציינו כי במסגרת המבצע עוכבו מספר מחבלי חמאס החשודים בפעילות מתוך בית החולים.

כוחות צה"ל בפעילות בח'אן יונס (צילום: דובר צה"ל)
כוחות צה"ל בפעילות בח'אן יונס, השבוע | צילום: דובר צה"ל

"אנחנו מחויבים למציאת ולהחזרת גופות של חטופים בעזה", הבהיר הגרי בהצהרה לתקשורת הזרה. "אנחנו עורכים מבצעי חילוץ מדויקים, כמו שעשינו בעבר, בכל מקום שבו המודיעין מצביע על כך שגופות חטופים עשויות להיות מוחזקות בו. יש לנו מידע אמין מכמה מקורות, כולל מחטופים שחזרו, על כך שחמאס החזיק גופות של חטופים שלנו בבית החולים נאצר בח'אן יונס – וייתכן שיש שם גופות נוספות".

לדבריו, "חמאס משתמש בבתי חולים כחממות לטרור, ועל סמך מידע מודיעיני גילינו כי 85% מהמבנים הרפואיים בעזה שימשו את חמאס לפעולות טרור. המבצע הרגיש הזה תוכנן בדיוק ומבוצע בידי כוחות מיוחדים, שעברו הכשרה ספציפית למשימה הזו. המשימה המרכזית: להבטיח שבית החולים ממשיך לתפקד ולטפל חולים".

הפעולה, כך לפי דובר צה"ל, מבוססת על מידע מודיעיני שמעיד על פעילות טרור של הארגון בבית החולים. חלק מהפעילים חשודים במעורבות בטבח 7 באוקטובר. עוד נמסר כי לפעולה קדם מאמץ לפינוי חוסים מבית החולים כדי לצמצם פגיעה באוכלוסייה הפלסטינית האזרחית, כאשר נפתח מעבר לפינוי העזתים השוהים במרחב בית החולים לכיוון האזור ההומניטרי. בצה"ל הדגישו כי "הלוחמים שמשתתפים בפעילות הוכשרו למשימה ותודרכו מראש בעניין החשיבות במניעת פגיעה באזרחים, חולים, צוותים רפואיים וציוד רפואי".

בית החולים השני בגודלו אחרי שיפא - עם כמעט אלף עובדים

בית החולים נאצר שבח'אן יונס שהוקם בשנת 1960, נחשב לגדול ביותר בדרום רצועת עזה, השני בגודלו אחרי בית החולים שיפא שבעיר עזה.

בימים האחרונים דווח בעזה כי צה"ל פעל באזור בית החולים נאצר שבמערב ח'אן יונס, טרם המבצע שהחל היום. אתמול תועדו המוני עקורים ששוהים במתחם שבדרום הרצועה, מתפנים מהמקום - בעקבות הקריאות של צה"ל.

בית החולים נאצר נקרא על שמו של נשיא מצרים לשעבר ג'מאל עבד א-נאסר והוא נמצא ברחוב אל-בחר (הים) - רחוב ראשי בח'אן יונס שחוצה את העיר ממזרח למערב.

הוא שייך למשרד הבריאות העזתי של חמאס ואכן, במהלך המלחמה, תועדו שוטרי חמאס לא אחת באזור בית החולים נאסר.

על פי הנתונים של בית החולים, עובדים בו יותר מ-990 אנשים והקיבולת שלו - כ-460 מיטות והוא מעניק בשגרה שירותים רפואיים לכ-800 אלף תושבים.

בצה"ל עדכנו על פעילות בגזרות נוספות: בשבועיים האחרונים פשטו כוחות אוגדה 162 על מרחב שאטי בצפון רצועת עזה. במהלך המבצע, שבו השתתפו צוותי קרב חטיבתיים לצד כוחות מיוחדים, חצו הלוחמים את העיר עזה בפחות משעתיים - והשיגו שליטה מבצעית במרחב בתוך שעות ספורות.

בהמשך להודעת דובר צה"ל, נמסרה הודעה למשפחות החטופים באמצעות קציני הקשר כי במסגרת פעילות צה"ל להשבת החטופים בעזה, צה"ל פשט הלילה על בית החולים נאסר, בין היתר בעקבות מידע מודיעיני על הימצאותם של גופות חטופים ישראלים במקום. בשלב זה אין מידע קונקרטי על הימצאות גופות. אם יימצאו ממצאים רלוונטים, המשפחות יעודכנו באופן מיידי.