N12
פרסומת

אבו מאזן אמר לא: הדרישה האמריקנית והסירוב

יו"ר הרשות הפלסטינית לא מוכן לפרק את ממשלתו ולהקים אחת חדשה שתשלוט ברצועה עד לסיום הלחימה • אבו מאזן נסע לקהיר על מנת לקבל את תמיכתו של א-סיסי

אהוד יערי
פורסם:
נשיא הרשות הפלסטינית אבו מאזן בטורקיה
צילום: Rıza Ozel/dia images via Getty Images, Getty Images
הקישור הועתק

יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן, ערב ביקורו של שר החוץ האמריקני בלינקן, דוחה את הדרישה למנות ממשלה חדשה שתתכונן ליטול אחריות על רצועת עזה עד לסיום המלחמה.

ארה"ב דרשה מאבו מאזן לפטר את הממשלה הנוכחית ברשות, בראשותו של מוחמד א-שתייה, ולהרכיב במקומה ממשלה של אנשי ביצוע נקיים משחיתות. סעודיה, איחוד האמירויות ומדינות אירופה הצטרפו לדרישה זו.

אולם, אבו מאזן הודיע לאמריקנים במגעים דיפלומטיים שקטים כי הוא דוחה את הדרישה הזו ולא יחליף את הממשלה שלו עד לאחר סיום המלחמה בעזה.

ההבהרה הזו של אבו מאזן באה בתגובה ללחצים למנות לאלתר את מוחמד מוסטפא, ראש הקרן הלאומית הפלסטינית, לראש ממשלת טכנוקרטים.

שאלת החלפת הממשלה ברשות הפלסטינית צפויה להיות נושא מרכזי בפגישה בין בלינקן ואבו מאזן השבוע שלקראתה נסע אבו מאזן לקהיר בניסיון להשיג תמיכה מא-סיסי.