אחרי נתק של יותר משלושה שבועות, נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן וראש הממשלה בנימין נתניהו שוחחו אתמול (שישי) בנוגע להתפתחויות האחרונות במלחמה בעזה.

לפי גורם ישראלי, ביידן ונתניהו שוחחו במשך 40 דקות והשיחה הייתה "טובה". ראש הממשלה פירט בפני הנשיא האמריקני את פעילותו של צה"ל ברצועת עזה וחזר על המחויבות של ישראל לעמוד ביעדי המלחמה, לרבות השבת 136 החטופים המוחזקים בשבי חמאס כבר 105 ימים. נתניהו עוד הבהיר שישראל לא תיסוג מגבולות הלחימה.

השיחה הזו מגיעה על רקע כעס ותסכול של ביידן מכך שנתניהו לא העביר את כספי הסיוע לפלסטינים כפי שהתחייב בפניו. רק היום אמורה הייתה להיערך הצבעה בקבינט על אישור העברת הכספים בידי גורם שלישי - אך זאת נדחתה ליום ראשון.

"שני המנהיגים דנו על האפשרויות להבטיח את שחרור בני הערובה שמוחזקים על ידי החמאס", סיפר דובר המועצה לביטחון לאומי של ארה"ב ג'ון קירבי. עם זאת, הוא הבהיר: "ישנה עבודה קשה לפנינו כדי לשחרר חטופים". לדבריו, ארה"ב עדיין מתנגדת להפסקת אש ברצועה.

"הנשיא ביידן וראש הממשלה נתניהו דנו על המצב בעזה והמעבר לשלב המבצעים המדויקים שיאפשר הכנסת סיוע הומניטרי לעזה", הוסיף קירבי. "הנשיא בירך על ההחלטה של ישראל לאפשר משלוחי קמח דרך נמל אשדוד כשהצוותים עובדים על אפשרות להעביר משלוחים דרך הים ישירות לעזה". בכך, קירבי אישר את פרסום חדשות 12 על הכנסת הקמח לרצועה, למרות הכחשת לשכת נתניהו.

ג'ון קירבי
קירבי: " הצוותים עובדים על אפשרות להעביר משלוחים דרך הים ישירות לעזה"

סוגיית היום שאחרי

בנוסף, ביידן ונתניהו דנו בסוגיית פתרון שתי המדינות. כשנשאל אם הדבר "בלתי אפשרי" בזמן שנתניהו בתפקיד, ענה ביידן שנתניהו לא מתנגד לכל פתרונות שתי המדינות, וכי יש כמה סוגים אפשריים. הוא הוסיף שלחלק מחברות האו"ם אין כוחות צבאיים.

קירבי הוסיף: "הנשיא דיבר על ההתפתחויות שיאפשרו לרשות הפלסטינית לשלם משכורות ועל האחריות של ישראל לצמצם את הפגיעה באזרחים ולשמור על חפים מפשע. הנשיא עסק בחזונו לשלום בר-קיימא ועל פתרון שתי המדינות תוך הבטחת ביטחונה של ישראל".

גורם ישראלי: התרופות לחטופים הגיעו לנקודת האיסוף, מחכים שחמאס ייקח אותן

במקביל, גורם ישראלי נוסף התייחס להעברת התרופות לחטופים שמוחזקים ברצועה, ואישר כי הן הגיעו לנקודת האיסוף ברצועת עזה. לדבריו, כעת הן "אמורות להיות מועברות לחטופים. מעריכים שייקח זמן, ניאלץ לסמוך על מילתם של המתווכים הקטארים שהתרופות יגיעו ליעדן".