N12
פרסומת

המשטרה בלמה את משפחות החטופים שהתכוונו להפגין במעבר כרם שלום

המשפחות יצאו בשיירה לכיוון המעבר במטרה לחסום את כניסתן של משאיות הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה • המשטרה חסמה אותן: "החלטה שהתקבלה מלמעלה, זה שטח צבאי סגור" • המשפחות זעמו: "הומניטרי תמורת הומניטרי. זו רק יריית הפתיחה"

n12
פורסם:
הפגנה,משפחות החטופים, כרם שלום
המחאה של משפחות החטופים ליד כרם שלום
הקישור הועתק

משפחות החטופים עשו את דרכן הבוקר (שני) למעבר כרם שלום במטרה לחסום אותו ולמנוע את כניסתן של משאיות הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה. המשטרה עצרה אותן ומנעה מהן להגיע למקום בטענה כי זה שטח צבאי סגור.

המשפחות תקפו את ההחלטה למנוע מהם להגיע למעבר. "הומניטרי תמורת הומניטרי", אמרו. "המשאיות האלה לא יעברו. מי שצריך להגיע למחסומים נוספים, אנחנו נגיע. זו רק יריית הפתיחה".

אחת המפגינות אמרה לשוטר: "הם (החטופים) משלמים מחיר כי המלחמה מתארכת, ולמה היא מתארכת? כי אנחנו נותנים דלק אוכל וכוח לחמאס כדי להילחם, צריך לעצור את הזוועה הזו. איזו סיבה יש לחמאס להיכנע? כל ילד קטן מבין את זה. זה הכי מוסרי לעצור את האספקה של הדלק".

חבר של עומר ונקרט, שנחטף מהמסיבה ברעים, מחה גם הוא: "איבדנו 4 חברים במלחמה, למה שהם יקבלו תרופות ועומר לא יקבל את התרופות שלו עכשיו?"

הכוחות בשטח הסבירו: "זו ההחלטה שהתקבלה מלמעלה. יש הוראה של אלוף מצה"ל שזה שטח צבאי סגור. יש צו אלוף תקף מהיום".