שעות אחרי ה"שיגורים" אתמול לעבר המתקן האסטרטגי שבצפון, חיזבאללה פרסם תיעוד שבו ניתן לראות את השיגורים למתקן. כעת בצה"ל גוברת ההערכה כי מה ששוגר לעבר המתקן בצפון אלה לא רקטות, אלא טיל קורנט EM לטווח של 8 עד 10 ק"מ. 

ההערכה הזו נשענת בין היתר על תיעוד חיזבאללה, שבו ניתן לראות כי הטיל עף לכיוון המטרה בכינון ישיר ולא בירי תלול מסלול כפי שהיינו מצפים לראות בירי רקטי. כלומר, לחוליית השיגור במקרה הזה היה קו ישיר לבסיס. כיפת ברזל לא מיועדת להתמודד עם סוג האיום הזה, בגלל אופי השיגור של הטיל. לכן, אם ההערכה הזו נכונה, בצה"ל יצטרכו למצוא פתרונות אחרים.

טילי קורנט לטווח 10-8
קורנט ה-EM לטווח של עד 10 ק"מ

הקורנט EM הוא טיל נגד טנקים במקורו, מתוצרת רוסיה, והוא מוכוון קרן לייזר. ההבדל העיקרי בין קורנט ה-EM ובין הקורנטים שעליהם ידוע כבר שנים הוא הטווח. בעוד הקורנט המוכר מגיע לטווח של עד 5 קילומטרים וחצי, הטווח של הקורנט ששוגר לעבר המתקן בצפון הוא עד 10 ק"מ.

אתמול בשעות הבוקר אזור הר מירון הותקף במטח כבד של 40 שיגורים מלבנון, וכלי טיס של חיל האוויר חיסל בתגובה את חוליית המחבלים שביצעה את הירי. חיזבאללה קיבל אחריות והכריז רשמית כי "ביצע 62 שיגורים כתגובה ראשונה לחיסול אל-אערורי". בהמשך, פרסם חיזבאללה תיעוד שבו נראה לכאורה הירי עם פגיעות על המתקן. 

באותו בוקר התרעות הופעלו ביותר מ-90 יישובים באזור הגליל, וגררו כניסה של מאות אלפי אזרחים אל המרחב המוגן. בהמשך הבהיר צה"ל שרבות מהאזעקות היו התרעות שווא. צה"ל הגיב לפעולה בגל תקיפות: מטוסי קרב של חיל האוויר יחד עם כוחות נוספים תקפו שורת מטרות של חיזבאללה בעייתא א-שעב ורמיה בדרום לבנון. בין המטרות שהותקפו - עמדת שיגור, מבנים צבאיים ותשתיות טרור.