בצל המלחמה, בצה"ל מתכוונים להציע להאריך את השירות הצבאי הסדיר למשך 36 חודשים, לגברים ולנשים כאחד. גם סדר הכוחות של המילואים צפוי לגדול פי 5, לפי המהלך שמקדם צה"ל: התצהירים לשינוי החוק כבר הוגשו.

פעילות לוחמי המילואים במלחמה (צילום: דובר צה"ל)
פעילות לוחמי המילואים במלחמה | צילום: דובר צה"ל

 

ההצעה מגיעה כמענה ארוך-טווח לסוגיית הכשירות של הסדר הכללי בצה"ל ובניין הכוח הצבאי, ובהתאם להערכת מצב שקיימו בצה"ל. על פי ההצעה, יוארך השירות הצבאי של חיילים וחיילות (בתפקידים המוגדרים (16א) ל-3 שנים, ושל מי שעתידים להתגייס בהמשך - זאת לאחר שכמענה קצר-טווח, משרתים בחובה שסיימו את השירות הסדיר עברו לשירות מילואים ונשארו להילחם ביחידותיהם.

בצה"ל הדגישו כי כ"פיצוי" על משך הזמן שיוארך, יקבלו המשרתים דמי קיום מוגדלים ומענקים מותאמים שגובהם עתיד להיקבע בהמשך.

עוד הצבא מציע לערוך שינוי בחוק שירות המילואים. כך למשל מוצע לשנות את משך השירות, להגדיל את משך התעסוקה המבצעית מ-25 ימים ל-40, להעלות את גיל הפטור ולשנות את מתווה התגמולים למשרתי המילואים.

 

 

 

 

 

כפי שפרסמנו אתמול, בסך הכול גויסו עד היום בצווי 8 כ-295 אלף חיילי מילואים. כ-45 אלף מהם חזרו לשרת אחרי שכבר קיבלו פטור, ולמעשה מדובר בגיוס המילואים הגדול ביותר מאז קום המדינה. ההצעות לשינויים עשויות להביא להגדלה של ממש במספר משרתי המילואים ובתגמולים שיקבלו, וזאת לאחר שמתחילת הלחימה קרן הסיוע למשרתי המילואים סייעה בסך של 84,167,786 שקלים עד כה.

מתווה סיוע לחיילי המילואים (צילום: n12)
צילום: n12