ראש הממשלה בנימין נתניהו התראיין בסוף השבוע לוול סטריט ג'ורנל וסיפק כמה כותרות מעניינות. הוא חזר על יעדי המלחמה שהציב הדרג המדיני לצה"ל בתחילת המערכה והבהיר שהמלחמה מתקדמת "טוב ממה שרבים ציפו".

"9 חודשים חלפו עד שארצות הברית ובעלות בריתה הצליחו להשמיד כוחות קיצוניים במוסול שבעיראק", אמר נתניהו בהתייחסו למבצע הצבאי שניהלה אמריקה נגד דאעש בין 2016 ל-2017. "מוסול קטנה מעזה ולא הייתה בה תשתית תת-קרקעית של טרור מסיבי".

"מטרות המלחמה בנות השגה – אבל זה יימשך הרבה זמן", הדגיש ראש הממשלה בריאיון. כל מי שתומך בישראל ותומך גם בפתרון שתי המדינות צריך לשאול את עצמו כמה שאלות - האם הוא תומך בכך שלפלסטינים יהיה צבא? התשובה היא כמובן לא. האם הפלסטינים צריכים להיות מסוגלים להחזיק נשק? התשובה היא כמובן לא. האם הם צריכים להיות מסוגלים לכרות בריתות צבאיות עם איראן? ברור שלא". 

פגישת נתניהו וביידן בישראל, מלחמת חרבות ברזל (צילום: רויטרס)
רה"מ נתניהו ונשיא ארה"ב ביידן בביקור הנשיא בישראל בתחילת המלחמה. ארכיון | צילום: רויטרס

באשר לכל הסכם עתידי אפשרי אמר נתניהו כי "לפלסטינים צריך להיות הכוח למשול בעצמם, אבל ללא שום יכולת לאיים על ישראל". בכל הסכם כזה, לדבריו, "על ישראל לשמור על שליטה ביטחונית ממערב לנהר הירדן - וזה כולל גם את עזה".

ראש הממשלה התייחס לדיווחים על מחלוקת בינו לבין הממשל האמריקני ואמר כי "בארצות הברית יש מי שחושב שהמכשול לשלום הוא אני. הם לא מבינים שאני מייצג את דעת הרוב בישראל".

על הדמוניזציה שעוברת ישראל והמחאות נגדה, במיוחד בקמפוסים האמריקניים, אמר ראש הממשלה כי זו בעיה לא רק לישראל – אלא גם לאמריקה. "ברור שאני מודאג מההפגנות האלה. רבים מתומכי חמאס חסרי ידע, אבל זה מעבר לבורות. 20% מהם תומכים בבן לאדן", ציטט נתניהו סקר שנערך בקרב אמריקנים מתחת גיל 30.