הוועדה לביטחון לאומי אישרה אתמול (רביעי) לקריאה שנייה ושלישית את החוק לסגירת ערוץ אל-ג'זירה הקטארי כך ששידוריו לא יפעלו בישראל: הצעת החוק קובעת כי שר התקשורת, בהסכמת ראש הממשלה ובאישור הקבינט או הממשלה, רשאי לפעול כנגד ערוץ זר שפוגע בביטחון המדינה. בינתיים, עד שההצעה תאושר, כתבי הערוץ הקטארי שפועל כשופר של חמאס פועלים באין מפריע בתחומי המדינה ומסיתים נגדה - אפילו מתוך הר הבית.

רק בשבוע שעבר עורר הערוץ סערה עם עלילת דם נגד חיילי צה"ל שהכתה גלים. בערוץ האשימו את לוחמי צה"ל באונס בבית החולים שיפא, אולם לאחר כמה ימים חזרו בהם ומחקו את הידיעה השקרית. בנוסף לכל, הערוץ הקטארי זוכה, בשל הנרטיב הפרו-חמאס שאימץ, לדיווחים ולראיונות בלעדיים עם בכירי ארגון הטרור ומהדהד שוב ושוב את המסרים שלהם מאז 7 באוקטובר.

אתמול לאחר המטח הרקטי הכבד ששיגר חיזבאללה לעבר קריית שמונה ושכתוצאה ממנו נהרג זאהר בשארה בן ה-25 מהכפר הדרוזי עין קיניא, כתב אל-ג'זירה, מוחמד ח'ירי, הגיע למקום - לאחר שלדבריו צוותו "עשה מאמצים גדולים" כדי שזה יקרה.

"הגענו לכאן לפני זמן קצר כדי לצפות בהיקף ההרס שנגרם בידי הרקטות ששוגרו לעבר העיר הזו, כפי שניתן לראות בתוך המפעל הזה בקריית שמונה. אדם נהרג כתוצאה מכך ואחרים נפצעו בעיר", הוא אמר. "30 רקטות שוגרו מלבנון לעבר האזורים האלו, כאן בקריית שמונה. המפעל הזה היה נתון להרס גדול, וכך גם שלושה אתרים נוספים בקריית שמונה שנגרם בהם הרס", המשיך ח'ירי בשידורו באל-ג'זירה.

לרגל חודש רמדאן, הערוץ הקטארי שלח לישראל את המגישה הבכירה שלו, חדיג'ה בן קנה. העיתונאית האנטי-ישראלית שמוצאה מאלג'יריה, מסתובבת בחופשיות בימים אלו בירושלים ומסיתה באין מפריע. היא מהדהדת את הנרטיב של חמאס ומפנה שוב ושוב אצבע מאשימה נגד ישראל. כך למשל, היא האשימה לאחרונה כי "רשויות הכיבוש נוקטות הגבלות על מנת למנוע מהמתפללים להיכנס למתחם מסגד אל-אקצא". היא עשתה זאת אף על פי שתועדה בעצמה נכנסת להר הבית מבלי שאיש מנע ממנה, והתפללה במקום.

בן קנה זוכה להערכה בקרב הדרשן המסית של מסגד אל-אקצא, עכרמה צברי, וגם מהשיח' ראא'ד סאלח, מנהיג הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית שהורשע בעצמו בהסתה. כך למשל סאלח אמר שהיא "הפכה לאייקון תקשורתי שמעביר את העובדות ומצדד בדאגותיהם של תושבי מזרח ירושלים והפלסטינים".

הקבינט המדיני-ביטחוני אישר בחודש נובמבר את סגירת שידורי ערוץ אל-מיאדין הלבנוני בישראל, אולם, עד כה נתקל בקשים משפטיים וצעד דומה לא ננקט נגד הערוץ הקטארי. יוזכר כי קטאר עצמה משמשת כמתווכת ובעלת מנוף לחץ עיקרי בעסקת חטופים. אם הצעת החוק תעבור בקריאה שנייה ושלישית, שר התקשורת יהיה ראשי לחתום על צווים שיכללו בין היתר: סגירת משרדי הערוץ בארץ, החרמת ציוד שידור, מניעת שידורי כתבי הערוץ, הסרת הערוץ מחברות הכבלים והלוויין, חסימת אתרי האינטרנט שלו ועוד.