N12
פרסומת

הותר לפרסום: רס"ל (במיל') אורי יעיש הוא הנרצח השני בפיגוע בצומת ראם

צה"ל התיר לפרסום את שמו של רס"ל במילואים אורי יעיש, בן 27 - הנרצח השני בפיגוע ליד גדרה • הוא התגורר במודיעין ושירת כלוחם בפלס"ם 8119 שבחטיבת ירושלים • אורי היה סמוך לתחנת האוטובוס, נפצע אנוש וזמן קצר לאחר מכן נקבע מותו • בפיגוע נרצח גם ישי גרטנר, תלמיד ישיבה בן 23

ניצן שפירא
אור רביד
פורסם:
רס"ל (במיל') אורי יעיש ז"ל שנרצח בפיגוע בצומת ראם
רס"ל (במיל') אורי יעיש ז"ל שנרצח בפיגוע בצומת ראם
הקישור הועתק

צה"ל התיר הערב (שבת) לפרסום את שמו של רס"ל במילואים אורי יעיש, בן 27 ממודיעין, חייל בפלס"ם 8119, מחטיבת ירושלים, שנרצח אתמול בפיגוע בצומת ראםהלוויתו תתקיים הלילה בשעה 23:00 בבית העלמין בעיר.

חיים ביבס, ראש עיריית מודיעין מכבים רעות, ספד לאורי בן עירו: "עם צאת השבת התבשרנו בהודעה הקשה על רציחתו של רס"ל אורי יעיש, תושב העיר, שנרצח בפיגוע הנתעב, שהתרחש אתמול בצומת ראם. אורי, בן 27, גדל בעיר והתחנך בבית הספר יחד ושירת במילואים בגדוד חי"ר 8119".

ישי גרטנר ז"ל, אחד הנרצחים בפיגוע בצומת ראם
ישי גרטנר ז"ל | צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של עיריית קרית מלאכי

בפיגוע נרצח גם ישי גרטנר, תלמיד ישיבה בן 23, שעשה את דרכו הביתה. ארבעה נוספים נפצעו, אחד מהם הוא נער בן 16 שעדיין מאושפז במצב אנוש בבית החולים שניידר. שלושה פצועים נוספים פונו במצב קשה ובינוני. 

מחקירת הפיגוע עלה שהמחבל, תושב מזרח ירושלים בשנות ה-40 לחייו, הגיע ברכב לתחנת האוטובוס כשהוא חמוש בנשק שגנב ממרכז הארץ. הוא פתח באש לעבר העומדים בתחנה, ופגע בשישה מהם. אזרח חמוש שהיה סמוך למקום, איש כוחות הביטחון לשעבר, ניהל עם המחבל קרב יריות, וחיסל אותו.