N12
פרסומת

דיווח: חמאס והג'יהאד האיסלאמי סירבו לפגישה משותפת - והמתיחות הגוברת שמתסיסה את השטח

לאחר שגורשו בכירי פתח מהלוויות ההרוגים בג'נין - מנגנוני הביטחון הפלסטיניים ביצעו מעצרים נגד פעילי חמאס וסגרו חנויות • גדוד ג'נין של הג'יהאד האיסלאמי האשים: "דקרו בגב", בכיר פתח: "חמאס הציבה מכשולים בדרך לכינוס" • הביקורת שחוטפת הרשות הפלסטינית, היעדר המשילות - והחשש שהחמושים יעצימו את יכולותיהם

ספיר ליפקין
פורסם:
נאום אבו מאזן בגרמניה
אבו מאזן בגרמניה | צילום: רויטרס
הקישור הועתק

השפלה לאבו מאזן: כמה ימים בלבד לאחר שיו"ר הרשות הפלסטינית הכריז כי ראשי הפלגים יוזמנו לפגישת חירום, נראה כי המתיחות בין ההנהגה הפלסטינית לארגוני הטרור בשיאה. על פי דיווח שהתפרסם היום (חמישי) באל-ג'זירה, חמאס והג'יהאד האיסלאמי סירבו להזמנה - בשל מעצרי הפעילים בידי המנגנונים הפלסטיניים.

בהקשר זה, ציין חבר הנהגת הפתח, עזאם אל-אחמד, כי "חמאס מציב מכשולים בדרך לקיום פגישת חירום של הפלגים בקהיר". הוא אמר את הדברים אחרי שאתמול גורש בבושת פנים יחד עם בכירי פתח נוספים מהלוויות ההרוגים שהתקיימו בג’נין כאשר הפצירו בהם לעזוב את המקום עם קריאות "החוצה!".

הלוויות ההרוגים בג'נין התקיימו בנוכחות של כ-5,000 תושבים, ומהן גורש בין היתר גם מחמוד אל-עאלול (סגנו של אבו מאזן בפתח) שחטף קללות וביקורת קשה. עוד נמנע מהם לשאת דברים בטקס ואף ניסו להכפיש את שמם של המנגנונים והרשות הפלסטינית.

עוד דווח כי מנגנוני הביטחון של הרשות הפלסטינית עצרו עיתונאים שהסיתו, לטענתם נגד הפתח. על פי מקורות פלסטיניים, בכירי הרשות הפלסטינית והמנגנונים חשים את היעדר משילותם ואת השפעות המבצע עליהם, ולכן צפויים "לרדת לעם" בתקופה הקרובה בתדירות גבוהה יותר מבעבר.

פרסומת

כשמביטים על מחנה הפליטים ג'נין, עולה כי המבצע העצים את הפופולריות של הג'יהאד האיסלאמי בגזרה ואת תחושת ההישגיות שלהם, תוך שזה נותן רוח גבית לחמושים להעצים את יכולותיהם, להגביר את שליטתם בשטח ולהמשיך בניסיונות לפגוע בישראל. רק אמש האשים גדוד ג'נין כי המנגנונים הפלסטיניים "דקרו את גבם", מאחר שעצרו שני פעילים של הג'יהאד האיסלאמי במהלך המבצע.

פרסומת

בשורה התחתונה - נראה כי הרשות הפלסטינית מצידה, מבינה כי היא נמצאת בנקודת מפנה קריטית - הלגיטימציה שלה בשטח ממשיכה להתערער על חשבון ארגוני הטרור שצומחים ולא נותרה לה ברירה, אלא לפעול ביד קשה כדי לחזק את משילותה.