המתיחות בצפון נמשכת בצל הצבת שני אוהלי חיזבאללה במובלעת בהר דב, מטרים בתוך הקו הכחול – וככל שנוקפים הימים, גובר פוטנציאל ההסלמה. במערכת הביטחון לא נשארו אדישים להתגרות של ארגון הטרור, והבהירו לחיזבאללה שהזמן לפינוי האוהלים אינו בלתי מוגבל: "נסלק את האוהלים גם במחיר של ימי קרב". מקורות בחיזבאללה מדווחים כי ארגון הטרור פירק את אחד האוהלים, בישראל עוקבים בדריכות אחר ההתפתחויות.

אוהלי חיזבאללה בהר דב - סיקור שוטף ב-N12

המסר החד מצד ישראל מגיע יממה בלבד לאחר עקיצת חבר הפרלמנט של חיזבאללה, מוחמד רעד, שהביע סירוב לבקשת האו"ם לפנות את האוהלים שהוקמו בשטח ישראל. "אם האויב לא רוצה מלחמה, אז שיהיה בשקט ושיכעס", אמר.

נוכח המצב הביטחוני המורכב, בצה"ל התעורר ויכוח על אופן הפעולה הנדרש. היו מי שחשבו בצבא כי נכון לטפל באירוע מיד, מבלי להשתרך, ואילו היו מי שהזהירו כי העניינים עשויים להסתבך. כמו כן, לפני פעולה צבאית, בממשלה רוצים למצות את כל האפשרויות בערוץ המדיני, מול ארה"ב, צרפת ויוניפי"ל – כוח האו"ם הזמני בלבנון. הימים הקרובים יהיו ימים חשובים לשני הצדדים, שיתאפיינו בניסיון בין-לאומי למצוא פשרה. אם מאמצים אלה לא יצלחו, ייתכן שנמצא את עצמינו במציאות שאנו לא רוצים בה, אך נגררנו אליה בלית ברירה. 

מחפר צה"ל בסמוך לגבול לבנון (צילום: דובר צה"ל)
מחפר צה"ל בסמוך לגבול לבנון | צילום: דובר צה"ל

נזכיר כי עם פרסום הצבתם של שני האוהלים, בירושלים החליטו לפעול בציר הדיפלומטי כדי להימנע מהסלמה. יתרה מזו, גורמים בצבא הבהירו שלמרות שהאוהלים מאוישים על ידי אנשי חיזבאללה חמושים, מדובר "בעוד פרובוקציה של הארגון בקו הגבול", ולדבריהם - הם לא מהווים איום".

מוקדם יותר היום, במהלך עבודות צה"ל בסמוך לקיבוץ מנרה שליד גדר הגבול, הגיעו כמה לבנונים והתעמתו עם הכוחות. המפגינים השליכו אבנים לעבר מחפר (באגר) צה"לי, והלוחמים הגיבו באמצעים לפיזור הפגנות.

שני האוהלים הוקמו בגזרת הר דב; גזרה ללא גדר גבול, שרובה מסומנת בסלעים וחביות. שטח ההר שבו אין יישובים ישראלים, הוא למעשה מובלעת ישראלית עם כמה מוצבים של צה"ל. הכוננות בגזרה היא תמידית והצבא פועל באזור באופן קבוע, על מנת לסכל ניסיונות חדירה לשטח ישראל.