שלוש סוהרות נוספות ייחקרו היום (ראשון) באזהרה בחשד שידעו על מגעים אסורים בין סוהרות למחבל. נכון לשעה זאת ידוע על ארבע נשים שקיים האסיר הביטחוני קשר. הסוהרות הן חיילות שהוצבו בכלא רמון, שבו מוחזקים מחבלים. 

כך התפוצצה הפרשה

היחידה לביטחון הפנים של השב"ס גילתה את דבר קיומו של קשר המתקיים בין סוהרת לבין המחבל וזימנו אותה ביום רביעי לחקירה. במהלכה היא הודתה בדברים ומסרה את גרסתה. מדבריה עולה לכאורה שהקשר בין השניים היה בהסכמה. בחקירה נחשפו התכתבויות בטלפונים הסלולריים שבהן כינתה אותו בכינויי חיבה ונוצר רושם של הסכמה.

בתום החקירה נשלחה הסוהרת לביתה והורחקה מכלא רמון. נאסר עליה להיפגש עם כל המעורבים בפרשה למשך שבועיים. לפני שהועברה לחקירת המשטרה, אפשרו לה להתייעץ עם עו"ד - וגרסתה השתנתה, היא טענה שהכול נעשה באיומים ובכפייה.

הטענה לאיומים על משפחתה והמפגשים עם המחבל בתוך הכלא

על פי החשד, האסיר החזיק מכשיר טלפון במשך שנה ובו ניהל התכתבויות בעלות אופי מיני ואף דרש שיעבירו לו צילומים של הסוהרות. בטלפון גם הועברו צילומים אינטימיים של הסוהרת שנחקרה. לטענתה תחילה היא לא שעתה לבקשותיו אך אז הוא איים עליה ואמר לה, "את יודעת מי אני ואת יודעת מה עשיתי, ואם לא רכה איתי ותתמסרי - אני אדאג שבני המשפחה שלך ייפגעו".

לאט-לאט ומתוך פחד היא הגיבה על הדברים שכתב לה ובמפגשים פיזיים שהתקיימו בדרך כלל בחדר המעצרים - ולא בתא שלו, הוא התגפף איתה, חיבק אותה נגע בישבנה ובאזורים מוצנעים אחרים בגופה. לדבריה היא קפאה מרוב פחד, וזו גם הסיבה שלא דיווחה על מעשיו ועל הטלפון שהחזיק והסתיר בתאו במשך שנה שלמה.

כלא (צילום: חדשות 12)
כלא, אילוסטרציה | צילום: חדשות 12

עוד חיילות-סוהרות מעורבות? מה תנסה לברר המשטרה בחקירה

מלבד הסוהרת זומנו לחקירה באזהרה עוד שלוש סוהרות שככל הידוע הן לפחות ידעו על הסוהרת הראשונה ועל הטלפון שהחזיק, אך עולה החשד שגם איתן קיים קשר אינטימי. החוקרים ינסו לפענח את הקשרים עם אותן סוהרות באמצעות הטלפונים הניידים שלהן. 

כל הסוהרות המדוברות עבדו באגף שבו היה כלוא המחבל, הן סוהרות-חיילות שהוצבו שם כסוהרות ביטחון באגף הביטחוני של כלא רמון שבו מוחזקים המחבלים, האסירים הביטחוניים.

השאלות הקשות

בעקבות פרשת "הסִרסוּר בסוהרות בכלא גלבוע" הוחלט להוציא מבתי הכלא הביטחוניים חיילות שמשרתות בשב"ס. אומנם במהלך חצי השנה האחרונה התחילו להוציא אותן מהאגפים הביטחוניים - אבל הדבר נעשה רק באופן הדרגתי חרף חומרת הפרשה הקודמת שטלטלה את השב"ס.

הבעיה היא שכדי להחליף אותן, בשב"ס צריכים לגייס כוח אדם - מהלך שנדרש לו זמן. ולכן הוחלט להוציא את הסוהרות רק באופן הדרגתי ולא באבחה אחת, למרות חומרת הפרשה הקודמת ולמרות הסכנה שנשקפה לחיילות-הסוהרות שעדיין משרתות שם.

בעקבות הפרשה הודיע השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר כי בישיבת הממשלה הקרובה יעלה הצעה למנות ועדת בדיקה ממשלתית בנושא יחסי סוהרות ואסירים ביטחוניים. הוועדה תבחן את שתי הפרשות – בכלא גלבוע ובכלא רמון.