גורמים בצה"ל הודו היום (שישי) שהצבא אינו יכול להישאר אדיש ל-1,142 אנשי חיל האוויר, בהם 500 טייסים, שהודיעו על הפסקת שירותם במילואים בעקבות קידום החקיקה של המהפכה המשפטית. למספרים האדירים הללו עלולה להיות להם משמעות גדולה על היכולת של הצבא לשמור על ביטחון המדינה.

"אם מישהו מצפה שהרמטכ"ל יהפוך שולחן, זה לא יקרה. לא תהיה פה הפיכה צבאית"

"צה"ל הוא תנאי קיומי", אמרו. "התקופה הזאת רגישה מאוד, ובמיוחד קיים חשש מאיך שהאויב רואה את המצב, דבר שעלול לגרום לו להעלות בדעתו מחשבות. בצה"ל התייחסו להיבט הכשירות, שהולך ונפגע ככל שטייסים נעדרים מהאימונים הסדירים שלהם. "אנחנו מודדים כל הזמן, אבל יודעים רק לגבי מי שלא מתייצב", הסבירו. "את זה בוחנים ומול זה נצטרך להתמודד". מלבד הכשירות, בצבא חוששים גם מנושא הלכידות: "יש סדקים שנפערים בצבא. יש מאמץ גדול לשמור על הלכידות, אבל זה מאוד מטריד". 

_OBJ

בצבא אף הוטחו האשמות בשימוש של המחאה באיום הביטחוני. "נראה שיש כאן מהלך מתוכנן שמנסה לייצר מנוף לא ענייני, שיכול להצדיק את הטענה של מי שאומר שמנסים לכופף את המדינה", אמרו. "יש פה ניסיון ללחוץ על הדרג המדיני, וזה יכול לגרום לתוצאה ההפוכה. זה לא נכון לשחק עם הביטחון ולפגוע בו. אפשר ללכת על מהלכים כלכליים או אחרים לפני שפגועים בבטחון".

עוד אומרים בצה"ל שמתקיימים דיונים בנושא מול הדרג המדיני. "יש דיאלוג רצוף ואמיתי מול הדרג המדיני, ושמים בו את דברים על השולחן", אמרו. "כשזה יגיע לנקודה מסוכנת, הצבא יציג את המשמעויות ויקבלו את ההחלטות הדרושות. אבל אם מישהו מצפה שהרמטכ"ל יהפוך שולחן, זה לא יקרה, להפוך שולחן זה לא דמוקרטי. לא תהיה פה הפיכה צבאית".

בתגובה הרשמית שמסר דובר צה"ל תא"ל דניאל הגרי נאמר ש"בצה"ל עוקבים אחר המצב, נשקף לדרג המדיני את המשמעויות".