הקבינט המדיני-ביטחוני החליט הערב (ראשון) ברוב של 8 חברים מול מתנגד אחד ונמנע אחד לאשר את ההקלות לפלסטינים - ולמנוע את קריסת הרשות. לפי ההחלטה "ישראל תפעל למנועה את קריסת הרשות הפלסטינית תוך קידום התביעה לחדול מפעילותה נגד ישראל בזירה הבין-לאומית".

תנאים נוספים שהוצבו: הרשות תעצור את ההסתה בתקשורת ובמערכת החינוך שלה, תעצור את התשלומים למשפחות מחבלים - ואת הבנייה הבלתי-חוקית בשטחי C. בהמשך, נתניהו וגלנט יביאו בפני הקבינט צעדים נוספים לייצוב המצב האזרחי בזירה הפלסטינית.

רה"מ נתניהו בפתח ועדת השרים לענייני ביטחון לאומי  (צילום: אבי אוחיון, לע"מ)
הקבינט אישר: ישראל תפעל לחזק את הרשות הפלסטינית | צילום: אבי אוחיון, לע"מ

בישיבה דנו גם על הקלות נוספות, בהן הקמת אזור תעשייה חדש בתרקומיא שליד חברון, תוכנית פיננסית להצלת הרשות מקריסה הכוללת ערבות להלוואות, פריסת חובות, הנחה על דלק והקדמת תשלומי מיסים, הרחבת שעות הפעילות של מעבר אלנבי - והחזרת היתרי ה-VIP לבכירי הרשות שנשללו בינואר בעקבות הפנייה הפלסטינית להאג.

בישיבה, שר הביטחון גלנט התייחס לאיומי הסרבנות בעקבות המהפכה המשפטית, ואמר: "הקריאות פוגעות פגיעה קשה בביטחון ישראל. יש לגנותן ולפעול להותרת זרועות הביטחון מחוץ לשיח הפוליטי. איומי הסרבנות זה פרס לאויבים שלנו - אסור להשלים עם זה".

שעות לפני הישיבה, הבהיר השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר: "בכוונתי להתנגד בתוקף בישיבת הקבינט להחלטה המבישה להעניק הקלות והטבות לרשות הפלסטינית. אין אבסורד גדול מכך שהגוף שמעודד טרור, משלם משכורות למחבלים ומשפחותיהם, מעודד במערכת החינוך להסתה בעד רצח יהודים, משתלט על שטחים ביהודה ושומרון – יזכה בעיצומו של גל טרור לסל צ'ופרים מממשלת ישראל. אני בטוח ששאר חבריי לקבינט, שרי ממשלת הימין, יצטרפו לעמדתי ולא יתנו ידם להצעה ההזויה הזו". לפני תחילת הישיבה, שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הבהיר: "לא נאשר שום הקלות כלכליות לפלסטינים".