לוחמי צה"ל ביצעו היום (שבת) ירי הרחקה והשתמשו באמצעים לפיזור הפגנות כדי להרחיק מספר חשודים שחצו את הקו הכחול במרחב הר דב, לאחר שסירבו להתפנות מהמרחב. החשודים חזרו לשטח לבנון. בין החשודים, כ-20 איש שחצו את הקו בכ-80 מטרים, היו גם חברים מהפרלמנט הלבנוני ועיתונאים. התקרית בסמוך לגבול הצפוני מגיעה לאחר תקופה ארוכה של פרובוקציות והיתקלויות באזור.

עוד בנושא - סיקור N12

ביום רביעי האחרון הפגינו קבוצה של לבנונים, בהם גם אנשי חיזבאללה, במרחק של כ-20 עד 30 מטרים מגדר הגבול סמוך למטולה - וחלק מהמפגינים ניסו להדליק אש, ללא הצלחה. המפגינים ירו זיקוקים לכיוון מטולה וגרמו לשרפה באזור שמורת נחל עיון. בתגובה, טענו בלבנון, כי צה"ל ביצע ירי לאוויר במטרה להרחיק את המפגינים.

באירוע אחר שהתרחש בשעות בשעות הצוהריים ברביעי סמוך לעראב אל-עראמשה, נעשה ניסיון של פעילי חיזבאללה לפגוע בגדר הגבול. צה"ל הגיב ברימון הלם, לפי דיווחים בלבנון, וכמה פעילים נפצעו. דובר ארגון חיזבאללה, מוחמד עפיף, אישר בשיחה עם עיתון לבנוני כי שלושה מאנשי הארגון נפצעו בתקרית. לדבריו, נסיבות התקרית עוד לא ברורות.

לוחמי צה״ל בגבול לבנון
לוחמי צה"ל באזור קו כחול בהר דוב, היום

מעבר להפגנות ולפרובוקציות הידועות בסמוך לגדר הגבול, סוגיית האוהלים שחיזבאללה הקים בשטח ישראל בהר דב עדיין במוקד ההתרחשויות. האוהלים הוקמו, לטענת ארגון הטרור, במחאה על מכשול ההפרדה שהקימה ישראל בחלק הדרומי של כפר רג'ר, שנמצא על קו הגבול בין המדינות. המכשול נבנה לבקשת תושבי הכפר, שדרשו לא להישאר בתווך בין שתי מדינות אויב.

המכשול נבנה, ובהמשך ישראל הציבה עליו אמצעים שונים כדי שיעמוד בסטנדרטים הביטחוניים - והכפר נפתח לישראלים בסוף 2022. על כך התרעם חיזבאללה - שלטענתו, זו הפרה של החלטת האו"ם משנת 2000 שהתירה לישראל לפעול בחלקו הדרומי בלבד. ערוץ הטלוויזיה הלבנוני MTV דיווח כי שר החוץ של לבנון מקיים סבב שיחות עם שרי החוץ של המדינות במועצת הביטחון של האו"ם - על מנת להניע תהליך של שרטוט גבול יבשתי עם ישראל.

על פי הדיווח, השר הלבנוני העביר את ההצעה למפקד כוח יוניפי"ל בלבנון, במהלך פגישה משולשת עם ראש הממשלה הלבנוני נג'יב מיקאתי. בריאיון לערוץ הלבנוני, אמר בשר כי "יש הרבה בעיות עם ישראל בנוגע לגבול, ולכן אנחנו מאמינים ששרטוט הגבול הוא הפתרון המיטבי". הוא הבהיר כי "זה יכול לפתור את בעיית האוהלים ואת צפון ר'ג'ר, ובעיות אחרות, כמו נקודה מסוימת בראש הנקרה, כך שכל צד ידע מה הגבול שלו ויפעל בהתאם".