N12
פרסומת

שיח׳ ירושלמי בכיר השתתף בכנס עם נסראללה והניה

לקראת יום ירושלים האיראני, בכנס מקוון בהשתתפות ראשי "ציר ההתנגדות" לקחו חלק שתי דמויות שעוררו זעם - מטיף מסגד אל-אקצא, השיח' עכרמה צברי והארכיבישוף, עטאללה חנה • יו"ר ארגון 'לך ירושלים' מאור צמח תקף: "במדינה שפויה הם היו מאחורי סורג ובריח"

ספיר ליפקין
פורסם:
הכותל והר הבית
הכנס מתקיים לקראת יום ירושלים האיראני. הר הבית, ארכיון | צילום: דוברות המשטרה
הקישור הועתק

בזמן שבאיראן נערכים לקראת יום ירושלים האיראני שיצוין מחר, בכנס מקוון שהתקיים היום (חמישי) בהשתתפות ראשי "ציר ההתנגדות" ובכירי ארגוני הטרור - נכחו שתי דמויות שנויות במחלוקת, שיח' ירושלמי בכיר וארכיבישוף.

בכנס השתתפו בין היתר: מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה, ראש הלשכה המדינית של חמאס אסמאעיל הניה ומזכ"ל החזית העממית טלאל נאג'י. אלא שעימם לקחו חלק בכנס גם השיח' עכרמה צברי, הדרשן של מסגד אל-אקצא ומראשי המסיתים בישראל.

רק לאחרונה בביקור אצל משפחת המחבל משועפאט שרצח את הלוחמת נועה לזר ז"ל, טען צברי כי "אם היו יודעים מה מעלת השהיד - היו כולם יוצאים לבצע ג'יהאד". דמות נוספת שמסיתה מלב ליבה של ירושלים ומשתתפת בכנס הטרור וההסתה הוא הארכיבישוף עטאללה חנה, מראשי העדה הנוצרית היוונית בישראל. הוא נחשב לדמות פרו-פלסטינית המרבה לתמוך בחזית הטרור וההסתה נגד ישראל.

מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה נשא דברים לקראת יום ירושלים האיראני ואמר: "השנה היו הרבה התפתחויות חשובות שמשרתות באופן חיובי את המאבק הארוך של ציר ההתנגדות אל מול הפרויקט הציוני. אנחנו עוקבים אחר המשברים הפנימיים העמוקים של ישראל והם מבטאים בבירור את חרדתה הקיומית".

"ההסלמה של ההתנגדות הפלסטינית בגדה ובירושלים היא אחד הגורמים המכריעים החשובים ביותר במאבק הזה וגם הבלבול של הציוניים. יכולות ההתנגדות גברו ברצועת עזה והגדה כיום היא המגן של ירושלים - ההתקוממות הזו תימשך", הוסיף נסראללה.

ראש הלשכה המדינית של חמאס אסמאעיל הניה נאם: "ראינו את הפעולות של ההתנגדות בדרום לבנון, בבקעת הירדן ובתל אביב - כהוכחה לכך שאנשינו לא יוותרו על ההגנה על אל-אקצא. הפעולות של ההתנגדות בשטח מסלימות, בעיקר בגדה - כהרחבה של הבסיס האסטרטגי בעזה. הפילוג של הישות הציונית מביא להתפוררות המוסדות הפוליטיים שלה ולהתמוטטות. המסר של עמנו בירושלים, בגדה ובעזה היא שאנחנו ממשיכים בדרך ההתנגדות - יהיו אשר יהיו הקורבנות".

פרסומת

מאור צמח, יו''ר ארגון 'לך ירושלים', מסר: "במדינה שפויה ונורמלית שתי הדמויות הללו היו מאחורי סורג ובריח או מגורשים ללבנון! מה עוד צריך לקרות כדי שמשטרת ישראל והפרקליטות יבצעו את תפקידן ויכניסו את עטאללה חנה ועכרמה צברי לכלא?"

מתנועת אם תרצו נמסר: "על רשויות הביטחון לפתוח בחקירה מיידית ולפעול להגיש כתבי אישום נגד אזרחים ישראליים המעורבים בכנס ההסתה. ברור לכולם שאת תוצאות ההסתה נראה כולנו בימים הקרובים ברחבי ישראל. לא מאוחר לפעול, יש להכניס את סברי וחנא לכלא!"