N12
פרסומת

דיווחים בסוריה: ישראל תקפה יעדים באזור בדמשק

פיצוצים נשמעו בשמי עיר הבירה הסורית, מערכת ההגנה האווירית הופעלה • לפי הדיווחים, חייל סורי נפצע קשה ונגרמו נזקים חומריים • התקיפה האחרונה בסוריה שיוחסה לישראל אירעה לפני שבועיים, אז הותקף לפי הדיווחים גם שדה התעופה הבין-לאומי בדמשק

ספיר ליפקין
פורסם: | עודכן:
עשור למערכה מול ההתבססות האיראנית בסוריה
עשור למערכה מול ההתבססות האיראנית בסוריה
הקישור הועתק

כלי התקשורת הרשמיים בסוריה האשימו את ישראל בתקיפה באזור דמשק הלילה (רביעי). פיצוצים עזים נשמעו בשמי הבירה הסורית ומערכות ההגנה האווירית הופעלו. לפי הדיווחים, בתקיפה חייל סורי נפצע קשה לצד נזקים חומריים.

גורם ביטחוני בסוריה מסר לסוכנות הידיעות הרוסית ספוטניק: "מערכות ההגנה האווירית פעלו נגד תקיפה ישראלית בכמה אתרים באזור דמשק. התקיפה בוצעה בידי מטוסי חיל האוויר הישראלי ששיגרו כמה טילים בשני גלים. מערכות ההגנה האווירית הסורית הצליחו ליירט את רובם בהצלחה לפני שפגעו ביעדים". בסוריה דיווחו על שרפה שפרצה באזור אל-כיסווה בעקבות התקיפה. צוותי כיבוי הוזעקו למקום במטרה להשתלט על האש.

בשבוע שעבר נחשף שיעדיה של תקיפה שיוחסה לישראל בחלב לפני כחודש היו אתרים של יחידה איראנית "סודית" שפועלת בסוריה ואחראית על ייצור כלי נשק וטילים מדויקים."ישראל פגעה באזור חלב באתרים של יחידה 18340 ששימשו לייצור נשק, תחת פיקודו של ג'ואד סולימאני", נטען בערוץ אל-ערביה. עוד דווח כי היחידה החדשה מסייעת לכוח קודס האיראני בייצור ובאספקת נשק, כאשר היא מורכבת הן ממפקדים איראניים והן ממפקדים סוריים.

לפני כשבועיים התקשורת הסורית דיווחה על תקיפה ישראלית נוספת בדמשק. לפי הדיווחים, חיל האוויר תקף בשני גלים, כאשר אחד היעדים היה בסיס הגנה אווירית סורי שבו שהו פעילי חיזבאללה - כך לפי מרכז המעקב הסורי לזכויות אדם המזוהה עם האופוזיציה. יעד נוסף, כך לפי הדיווחים, היה באזור נמל התעופה הבין-לאומי של דמשק. מערכות ההגנה האווירית הופעלו.