בעקבות הפיגוע בגבול מצרים, צה"ל יבחן את משך השמירות של הלוחמים
הבדיקה מגיעה על רקע הטענות נגד השמירות, המגיעות לעיתים ל-12 שעות • בעקבות הפיגוע, גדוד הסיור של הנח"ל יתגבר את גדוד ברדלס בגזרה כדי לאפשר לו להשתקם • בינתיים, שלושה ימים לאחר התקרית - גופת המחבל תוחזר הלילה למצרים • כל הפרטים

שלושה ימים לאחר הפיגוע בגבול מצרים, צוות בדיקה שמינה הרמטכ"ל הרצי הלוי ידון בעניין השמירות הארוכות של הלוחמות והלוחמים בגבול – המגיעות לעתים ל-12 שעות. בצבא יבדקו אפשרות לקיצור שעות השמירה המרובות, בהתחשב בכך שהריכוז הנדרש לביצוע המשימה לא עולה בקנה אחד עם השמירות הארוכות. ייתכן שהדבר מעיד גם על מחסור בכוח אדם.
סיקור N12
שר הביטחון גלנט החליט היום כי גופת המחבל תושב הלילה למצרים. זאת, בהתאם לכך שהתיאום ושיתוף הפעולה בין שתי המדינות לא מצריך החזקה של הגופה לצורך מיקוח או משא ומתן. המהלך מעיד גם על התקדמות בחקירה שמתנהלת כעת. תוצאות התחקיר בעניין הפיגוע, המבוצע בשיתוף המצרים, יוגשו עד יום רביעי.

עוד הוחלט בצבא להעביר לגזרה את גדוד הסיור של חטיבת הנח"ל, שיחליף חלק מלוחמי ולוחמות גדוד ברדלס על מנת לעזור לגדוד להשתקם. עובדים סוציאליים, פסיכולוגים ומפקדים ישוחחו עם החיילים וילוו את המשפחות השכולות כדי להשיב את הגדוד לפעילות מבצעית מלאה.
