מתיחות נוספת מתחדדת בין ישראל לרוסיה, והרקע לה ולהידרדרות ביחסים בין שתי המדינות הוא ההתקרבות בין רוסיה לאיראן, ואולי גם ההתחממות בין ישראל לאוקראינה. כפי שדיווחנו הערב (שלישי) ב"מהדורה המרכזית", ישראל עושה הרבה למען אוקראינה בתקופה האחרונה, וכך או כך, היחסים בין ירושלים למוסקווה הם כבר לא מה שהיו.

במקביל - בישראל מאוד מוטרדים מניסיון או ממאמץ רוסי להעביר לאיראנים טכנולוגיות גרעין, ואף מנסים בדרכים שונות לבלום את המהלך. זה יכול בעתיד להשפיע על הידע ועל הטכנולוגיה גם בהיבטים של גרעין צבאי מבחינתה של איראן, אך אין כעת ממש השפעה על חופש הפעולה של חיל האוויר בשמי סוריה ועל התקיפות שמיוחסות לישראל נגד האיראנים שם.

נשיא רוסיה לוחץ יד לנשיא איראן (צילום: רויטרס)
נשיא רוסיה פוטין ונשיא איראן ראיסי, ארכיון | צילום: רויטרס

ולמרות זאת, המתיחות ביחסים בין שתי המדינות כבר פגעה בעוד תחום אחד חשוב - שיתוף הפעולה בין ישראל לרוסיה בנושא הבאת מידע על גורלם או מקום הימצאותם של נעדרי צה"ל בסוריה. השת"פ בנושא הזה נעצר וכעת נראה כיצד הדברים הללו עוד יתפתחו בעתיד. 

כפי שדיווחנו היום, בארה"ב הזהירו אתמול כי רוסיה ואיראן מרחיבות את השותפות הביטחונית "חסרת התקדים".  ג'ון קירבי, דובר המועצה לביטחון לאומי בבית הלבן, חשף כי שתי המדינות הנתונות לסנקציות קשות מאוד מצד המערב, פועלות להגדיל ולהרחיב את היקף העברת הנשק המתקדם ביניהן.

קירבי חשף כי מאז חודש אוגוסט סיפקה איראן לרוסיה יותר מ-400 מל"טים תוקפים עבור המלחמה באוקראינה, למרות ששתי המדינות שבות ומכחישות זאת. עיקר המל"טים שהעבירה טהראן למוסקווה הם מדגמים שהאד-131 ושהאד-136, אולם ניכר כי בתקופה האחרונה הרוסים דורשים מהאיראנים לקבל גרסאות "מתקדמות וקטלניות יותר" של אמצעי הלחימה הזה. יחד עם זאת, הוא הבהיר כי ארה"ב לא זיהתה אינדיקציות להעברת טילים בליסטיים מאיראן לרוסיה.