N12
פרסומת

בתוך הכפר הפלסטיני, בדרך להתנחלויות: זה "ציר חווארה" שבו התרחש פיגוע הירי הקטלני

מדובר בציר על כביש 60, שמחייב את המתנחלים שגרים ביישובים סמוכים לעבור בו על מנת להגיע לביתם • למעשה, הנוסעים עוברים בתוך הכפר חווארה והממשק עם הפלסטינים שמתגוררים בו הוא בלתי נמנע • כביש "עוקף חווארה" עוד לא מוכן לנסיעה

ניצן שפירא
פורסם:
ציר הפיגוע בחווארה
ציר הפיגוע בחווארה | צילום: לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
הקישור הועתק

פיגוע הירי הקטלני שהתרחש היום ובו נרצחו שני אזרחים ישראלים התבצע ב"ציר חווארה", שלאורכו התבצעו פיגועים ואירועים ביטחוניים חמורים בעבר. "ציר חווארה" עובר בכביש 60, ומקשר בין צומת תפוח לשכם וליישובי גב ההר- איתמר, הר ברכה, אלון מורה ויצהר. מדובר על ציר שמחייב לעבור בתוך הכפר הפלסטיני חווארה על מנת להגיע להתנחלויות השונות. כאמור, בחווארה היו פיגועי אבנים וירי רבים בשנים האחרונות.

סמוך למסדרון חווארה, פיגוע
סמוך למסדרון חווארה, פיגוע | צילום: נדב גולדשטיין, TPS
2 נפגעים קשה מירי צפונית לעינבוס בחווארה
2 נפגעים קשה מירי צפונית לעינבוס בחווארה | צילום: לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

הכפר חווארה, עיירה פלסטינית מדרום לשכם, שוכן על כביש 60 והוא חלק ממה שמכונה "שטח C", כלומר תחת שליטה ביטחונית ואזרחית ישראלית.

על מנת לעקוף את המעבר בציר המסוכן בלב הכפר, החליט משרד התחבורה להקים את "כביש עוקף חווארה" אך הכביש עדיין בפיתוח והוא לא מוכן לנסיעה בשל עיכובים מסיבה שאינה ברורה. מסלול הכביש מתחיל בצומת תפוח ועובר מזרחית לחווארה. גורמים בהתיישבות מסרו כי "ביום כזה מבינים שוב כמה כביש העוקף הכרחי וחשוב".