הראשון שסייע: תעודות ההצטיינות בעברית תלויות על קיר הסלון, לצד תמונות של מסגד אל-אקצא ופסוקים מהקוראן, מספרות את הסיפור כולו - עד כמה מסובכת המציאות כאן. פאדי דקידק תושב בית חנינא, הוא פרמדיק במד"א - שהגיע ראשון לשתי זירות הפיגועים הקשים ביום שבת. "רוב ערביי מדינת ישראל רוצים לחיות בשלום ושלווה", טען פאדי. "השאלה היא איך אנחנו נותנים להם להתחבר אלינו ולהשתלב בחברה שלנו". 

שבת של טרור - סיקור N12:

נדמה שהגורל כמו גזר על פאדי דקידק להיות בסוף השבוע האחרון בכל מקום שבו קורה הגרוע מכול. הפיגועים שאליהם הגיע ראשון - הפכו אותו לאיש השעה. "מאוד אהבו את זה שכן ערבי ממזרח ירושלים מגיע ראשון לזירות אירועים מסוג זה ומציל חיים", אמר היום פאדי בריאיון לרדיו 103FM.

אבל הבוקר, עם הקפה הראשון וכשלצידו אשתו ושלושת ילדיו, נראה שהוא מתחיל לעבד את מה שעבר עליו. פאדי שיתף בתחושות: "אתה לא רגיל להיכנס לזירה ולראות אנשים שוחים בתוך הדם שלהם. בהרוג הראשון כבר אני הבנתי, שיש פה זירה שהיא מורכבת - מורכבת מאוד, וצריך לפעול בהתאם".

הפרמדיק שהגיע ראשון לשתי זירות הפיגועים (צילום: חדשות 12)
פאדי דקידק יחד עם ילדיו | צילום: חדשות 12
הפיגוע בבית הכנסת בירושלים
הפיגוע בבית הכנסת בירושלים

פאדי גם סיפר כי הוא לא האמין שבוקר אחרי הפיגוע בנווה יעקב - הוא יצטרך למצוא את עצמו מגיע לטפל בפצועים בפיגוע נוסף, שבו מצא את עצמו מטפל בקצין צה"ל שנפגע, בעברו מתנדב מד"א. "אנחנו חיים בחיים מסובכים. אף פעם לא נתקלתי בקולות שאומרים לי לא להציל חיים של יהודים", סיפר. 

אשתו של פאדי, דועאא, שיתפה על אותם הרגעים שבו פאדי יצא לזירת הפיגוע: "פחדתי, כי לא ידעתי מה המצב שם. כשהתקשרו אליי ואמרו לי לבדוק מה שלום פאדי בזירת הפיגוע, התחלתי לחשוב אולי מישהו ירה עליו והוא נפגע, כי הוא בהתחלה לא ענה לנו". פאדי המשיך ושיתף כי "המשמרת בשבת הייתה קשה". הוא סיפר שבערב שישי תוך כדי שביצע פעולות החייאה, הטלפון של אחד הקורבנות התחיל לצלצל: "להגיד לך, לא היה לי את האומץ להסתכל על המסך ולראות מי זה. ואני אומר לעצמי איך מספרים, ריבונו של עולם".

הפרמדיק שהגיע ראשון לשתי זירות הפיגועים (צילום: חדשות 12)
הפרמדיק שהגיע ראשון לשתי זירות הפיגועים | צילום: חדשות 12

ויש לפאדי גם ביקורת על החברה שלנו ועל מה שאולי עוד אפשר לתקן כאן. "החשיפה של האזרחים במדינת ישראל, היהודים, היא חשיפה מזערית לערבים", טען פאדי. "צריך להגיד את האמת - מכירים אותם כרופאים, כאחים, מכירים אותם כקבלנים, מכירים אותם כפועלים, מכירים אותם כבעלי מקצוע". לדבריו של פאדי, יש עתיד לדיו-קיום כאן בין יהודים לערבים: "זה מתחיל מאיתנו, מהחינוך שלנו לילדינו. השאלה שאני תמיד שואל את עצמי - איך אנחנו לוקחים ומקרבים לבבות ולא מרחיקים לבבות?".