יותר מחודש אחרי התקיפה האחרונה שיוחסה לישראל, כלי התקשורת בסוריה דיווחו כי מטוסי חיל האוויר הישראלי תקפו אמש (שישי) משלוחי נשק איראניים בדמשק ובדרום סוריה. לפי סוכנות הידיעות הסורית הרשמית, פיצוצים נשמעו בשמי הבירה ומערכות ההגנה האווירית הופעלו "כנגד תוקפנות ישראלית במרחב האווירי של דמשק".
על פי דיווחים ערביים, יעדי התקיפה הם נמל התעופה הבין-לאומי של דמשק ואזור דרום-מערב דמשק. המרכז הסורי לזכויות אדם שמושבו בבריטניה דיווח שהתקיפה התבצעה ב"אזור בשליטה של איראן".
לפני כחמישה שבועות דיווח משרד ההגנה הסורי כי 5 חיילים סורים נהרגו ונזק רב נגרם כתוצאה מתקיפה אווירית על נמל התעופה הבין-לאומי בדמשק ועל עמדות אחרות מדרום לבירה - שאותה ייחסו לישראל. בהודעה שפורסמה נכתב כי מערכות ההגנה יירטו את רוב הטילים שנורו - לא התקבל אישור מיידי ביחס להשפעתה של התקיפה על פעילות נמל התעופה.
על פי דיווחי התקשורת הממלכתית, מערכות ההגנה האווירית הסוריות הגיבו על המתקפה שיוחסה לישראל באזור הבירה דמשק. גורם צבאי סורי מסר כי "נזק נגרם כתוצאה מן התקיפה". בהמשך פורסמה הודעה ממשרד התחבורה בסוריה ולפיה נמל התעופה יפעל כרגיל - והטיסות הנכנסות והטיסות היוצאות יימשכו כמתוכנן.
כמה ימים קודם לכן חשף שר הביטחון בני גנץ מפה של יותר מ-10 מתקנים של התעשייה הצבאית הסורית, ובהם המתקן התת-קרקעי במציאף. המתקנים שהציג משמשים לייצור אמל"ח מתקדם לאיראן ולשלוחותיה. בפתח כנס הג'רוזלם פוסט בניו יורק, הבהיר שר הביטחון: "איראן בונה בסוריה תעשיות טרור לצרכיה, ולאחרונה החלה לבנות תעשיות מתקדמות גם בתימן ובלבנון. העולם צריך לבלום את התוקפנות האיראנית ולהעמיד אופציה צבאית אמינה ומוחשית".
לפני כחודשיים יוחסה לישראל תקיפה של נמל התעופה בחלב, שהסבה נזק רב למקום והביאה להשבתתו המלאה. עקב התקיפה, מסלולי ההמראה והנחיתה הפכו בלתי כשירים, מה שהוביל את חברות התעופה להסיט את טיסותיהן לנמלי תעופה אחרים.