חודשיים בדיוק חלפו מאז הרגע שהפך למשפחתו של בר פלח ז"ל את החיים. בר, סגן מפקד סיירת הנח"ל, נהרג מאש מחבלים בהיתקלות בפאתי ג'נין, ובני משפחתו הגיעו לראשונה למקום ששינה את חייהם לעד. "זו תחושה מאוד קשה, אבל אנחנו רצינו לראות את המקום שבו הבן שלי נהרג", אמרה בכאב דליה פלח, אימו של בר.

ריקי חדד, אחותו הקטנה של בר, הייתה קרובה אליו במיוחד. "מבחינתי באותו יום איבדתי שני אנשים, איבדתי את אבא שלי ואת אחי", סיפרה ריקי. "אני עד היום לא מעכלת, בגלל זה אין לי את הדמעות. כואב לי, אני מרגישה שמשהו חסר לי אבל אני לא באמת מצליחה להבין מה. בר לימד אותי הכול. כל מה שאני יודעת זה המון בגלל בר, בזכות בר".

 

החיים בלעדיו: משפחת בר פלח חודשיים לאחר שנפל (צילום: N12)
משפחתו של בר פלח ז"ל עם אחיו לנשק | צילום: N12
בר פלח
רס"ן בר פלח ז"ל

צה"ל ערך תחקיר מעמיק של האירוע בו נהרג בר. המחבלים פתחו באש ראשונים לעבר הכוח עליו הוא פיקד, והוא הספיק להשיב בירי לפני שנפגע. כוח שני שהוזעק לזירה הסתער על המחבלים וחיסל אותם. מותו של בר נקבע במקום. גלית דבש, אחותו של בר, שיתפה את התחושות הקשות: "אני לא חשבתי שאני באה עם כעס אבל ברגע שהייתי פה ושמעתי את הדיווח בזמן אמת כביכול, מה שסיפרו לנו, התעורר בי כעס עצום על תחושה שאולי זה לא היה צריך להתנהל ככה".

משפחתו של בר החליטה להקים לזכרו מרכז מורשת שיכשיר ויעניק לצעירים נוספים את הערכים עליהם חונך: "אנחנו בונים מרכז מורשת לבר, שזה בית חינוך בשם 'אחי גיבור' ששם הולכים להתחנך דורות של צעירים בגילים 16 עד 18", הסביר טל פלח, אחיו של בר. "הצעירים יקבלו שם חבילת ערכים. כדי שנוכל להקים את זה אנחנו בעצם פותחים איזשהו קמפיין מימון המונים שאנחנו מקווים שאנשים יצטרפו אלינו בחזון".

 

החיים בלעדיו: משפחת בר פלח חודשיים לאחר שנפל (צילום: N12)
משפחתו של בר פלח ז"ל | צילום: N12

לגיוס המונים להקמת מרכז "אחי גיבור" לזכרו של בר פלח ז"ל - לחצו כאן