פרשת סרסור הסוהרות בכלא גלבוע: הצוות שהוקם לבחינת הצבת חיילות וחיילי חובה בבתי הסוהר הביטחוניים, הגיש לשר הביטחון גנץ ולשר לביטחון הפנים בר לב את המלצותיו. הצוות ממליץ על הוצאת חיילי צה"ל מבתי הכלא הביטחוניים והחלפתם בסוהרים מקצועיים בתהליך הדרגתי. בדוח נכתב כי השיפור של שב"ס בטיפול במשרתות ומשרתי החובה, בדגש על מניעת הטרדות מיניות "משמעותי". 

המלצה נוספת של חברי הצוות - להקפיד על הצבת חיילים רק בתפקידי אבטחה וליווי, בהתאם לקבוע בחוק, ולהעביר חיילים המשרתים באגפים ביטחוניים בבתי כלא רגילים, לשירות בבתי הכלא הביטחוניים הגדולים, שם מוצבים רוב החיילים. בנוסף הומלץ ש"המשימה לכלוא אסירים ביטחוניים תוטל על סגל סוהרים מקצועיים, כפי שקורה בטיפול באסירים פליליים".

בראש הצוות שמינה מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף במילואים אמיר אשל, בהנחיית שר הביטחון, בני גנץ ובתיאום עם השר לביטחון הפנים, עמר בר-לב, עמד סמנכ"ל וראש אגף התכנון במשרד הביטחון, איתמר גרף. הצוות כלל גורמי מקצוע בכירים מצה"ל, משרד הביטחון, המשרד לביטחון הפנים, שירות בתי הסוהר ונציגת ציבור – תא''ל (מיל') יהודית גריסרו.

התייחסות השר לביטחון הפנים עמר בר-לב להמלצות: "ישנה חשיבות רבה לדוח הוועדה ואני מקבל אותו במלואו. חשובה במיוחד הקביעה ששירות חיילים בשב"ס תואמת את חוק שירות בטחון, ושאין לעשות הבדלה על בסיס מגדרי בין שירות חיילים לשירות חיילות בשב"ס. חשוב לא פחות המסר אותו מעבירה הוועדה, והוא כי שירות בתי הסוהר רתום ומחויב לטיפול מיטבי כולל במשרתות ובמשרתי החובה בו; וכי משרתות ומשרתי החובה חשים סיפוק גדול מתפקידם ומתנאי שירותם בשירות בתי הסוהר, יודעים כי הם מבצעים משימה ביטחונית לאומית ונושאים עימם תחושת שייכות לארגון.

אני גם מקבל את המלצת הוועדה שראוי גיוס הדרגתי על פני מספר שנים של סוהרים מקצועיים לטיפול באסירים ביטחוניים, במקומם של סוהרי וסוהרות החובה, וזה יחייב הקצאת משאבים נוספים לשב"ס, ואני מקווה שמשרד האוצר יירתם לטובת העניין. אני מבקש להודות לחברות וחברי הוועדה על עבודה מעמיקה ורצינית".

בחודש נובמבר האחרון פורסמה כתבה באולפן שישי שבה סיפרו בכאב 5 נשים צעירות, שגויסו כחיילות לשירות בתי הסוהר, על ההטרדות שעברו בזמן השירות"כמה פעמים אמרתי לעצמי שאני אסירה, פשוט לקחו אותי, הפכו אותי לשפחת מין של מחבל בחוסר ידיעתי, ועכשיו לכי תחיי עם זה", מספרת אחת מהן, וחברתה הוסיפה: "הכלא נשאר אותו כלא, האנשים אותם אנשים, הארגון אותו ארגון באותן שיטות שלו, ואנחנו עם הפצעים שלנו, עם 'המחלה' שלנו - אפילו לא בא לי להסתכל על המקום הזה".