שר הביטחון נפגש היום (רביעי) עם שגרירי האיחוד האירופי בישראל, ובפגישתם התייחס לבקשת אוקראינה לקבל מישראל מערכות הגנה אוויריות: "המדיניות כלפי אוקראינה לא תשתנה – נמשיך לתמוך בה ולעמוד לצד המערב, אך לא נספק נשק".
בפגישה, שנערכה בהובלתו של שגריר האיחוד האירופי בישראל דימיטר טזאנצ'ב, שר הביטחון הבהיר כי מדינת ישראל תומכת ועומדת לצד אוקראינה, נאט"ו ומדינות המערב, אך ביקש להדגיש שישראל לא תעביר מערכות נשק לאוקראינה "ממגוון שיקולים אופרטיביים".
"העברנו לאוקראינה הצעה להעביר לנו מידע שיאפשר לנו לפתח עבורם מערכות התראה אזרחיות שיצילו חיי אדם", הוסיף שר הביטחון גנץ. "למערכת כזו, יהיו יתרונות הן בהצלת חיי אזרחים, והן במיקוד ההתראות והאזעקות. אנחנו נכונים לשקול כל בקשה, לרבות בנושא הייצוא, בכפוף למדיניות שפירטתי ושידועה גם לשותפינו ולאוקראינים".
שר הביטחון גנץ התייחס בפגישתו למצב ביהודה ושומרון: "עיקר המאמץ המבצעי מושקע בצפון השומרון, באזור שכם וג'נין. מדינת ישראל לא יכולה להרשות לעצמה פיגועים וניסיונות ירי, ואם הפיגועים לא יעצרו - בכוונתי להרחיב את המאמצים ההתקפיים באזורים הללו. נעשה כל מה שנדרש, משום שזוהי חובתנו".
במהלך הפגישה, שר הביטחון גנץ ציין שישראל עוקבת אחר המעורבות של איראן במלחמה באוקראינה: "אנחנו רואים בבירור שאיראן מספקת יכולות התקפיות בדמות כטב״מים, וייתכן שתביע נכונות לספק אמצעים מתקדמים נוספים בקרוב. במקביל, האיראנים משקרים באופן שיטתי לגבי מכירת האמל"ח, גם כאשר קיימות עדויות חותכות לכטב"מים איראניים הטסים בשמי אוקראינה".
"המעורבות הזו קורית גם אצל שלוחיה של איראן בעיראק, סוריה, לבנון, תימן ומקומות נוספים והיא הולכת ומתעצמת", אמר גנץ. "אם בנושא הזה איראן משקרת לעולם, אין ספק שהיא תשקר גם בכל הנוגע לפיתוח נשק גרעיני כפי שעשתה בעבר. לכן, עלינו להגדיל את שיתוף הפעולה המודיעיני והמבצעי בין מדינות בקהילה הבין-לאומית. לצד זאת, ישראל תמשיך לפתח את יכולותיה העצמאיות".