N12
פרסומת

אזהרת מסע? המונדיאל בקטאר והחשש מפגיעה בישראלים

איראן תהיה שותפה של קטאר באירוח משחקי גביע העולם שצפויים להיערך בנובמבר 2022 • במטה ללוחמה בטרור ידונו בסוף החג אם להמליץ לאלפי ישראלים שכבר רכשו כרטיס לא לטוס מחשש לניסיונות איראניים לפגוע בהם • מאידך, לא בטוח שלאיראן יש אינטרס לחבל במשחקים

ניר דבורי
המהדורה המרכזית
פורסם:
הקישור הועתק

בסוף חג הפסח תיערך הערכת מצב במטה ללוחמה בטרור בה יקיימו דיון על אם להמליץ לישראלים לנסוע למונדיאל, שייערך בחודש נובמבר בקטאר - כך דיווחנו הערב (שלישי) במהדורה המרכזית. על פי הערכות, אלפי ישראלים כבר קנו כרטיסים למשחקי הכדורגל.

משקיעים מיליארדים לקראת המונדיאל, קטר
קטאר בהכנות לאירוח גביע העולם ב-2018 | צילום: רויטרס, חדשות

שב"כ, המוסד והמטה ללוחמה בטרור נערכים לחשיבה מחודשת בנוגע לאיומים הביטחוניים על ישראלים, מאחר שבאופן תמוה מעט, איראן הולכת להיות שותפה של קטאר באירוח המשחקים והאוהדים.

ההכנות לקטר 2022
אצטדיוני הכדורגל בקטאר בעת בנייתם | צילום: רויטרס, חדשות

נתון נוסף שצפוי להשפיע על ההחלטות הוא דווקא זה שמאחר שאיראן מעורבת, לא יהיה להם אינטרס לחבל במשחקים.