אחרי שעיתונאית של אל ג'זירה, שירין אבו עאקלה, נהרגה היום (רביעי) בחילופי אש בג'נין, רבים בעולם הערבי מיהרו להאשים את ישראל במותה. משרד החוץ פרסם בתגובה תיעוד מחילופי האש, שבו נראה מחבל פלסטיני יורה ללא הבחנה לעבר סמטה ואז אחר צועק: "פגעו בחייל, הוא שוכב על הרצפה". עם זאת, אף חייל צה"ל לא נפגע בג'נין, ובמשרד החוץ הוסיפו: "טרוריסטים פלסטינים, שיורים ללא הבחנה, ככל הנראה פגעו בעיתונאית אל-ג'זירה". בנט גיבה את הלוחמים: "הפלסטינים מסרבים לחקירה משותפת, האשמות אבו מאזן ללא בסיס".

סיקור נרחב של מות העיתונאית בג'נין ב-N12:

על אף שבמשרד החוץ טוענים שבסרטון נשמעים צעקות "פגעו בחייל", התרגום המדויק לצעקות שנשמעות ברקע בתיעוד הוא: "ירו בדירה, הוא ירה בו בדירה".

שר התקשורת יועז הנדל התייחס גם הוא לסרטון שהופץ ברשתות. "כך זה נראה בג'נין הבוקר כשחמושים פלסטינים יורים ללא הבחנה", כתב בטוויטר והוסיף: "‏העובדות: אף חייל צה״ל לא נפגע. ‏אנחנו מתחקרים. ‏סביר להניח שמהירי הפלסטיני הזה נפגעה העיתונאית. ‏הטענות על פגיעה של כוחותינו נובעת מתעמולה שקרית ולא מתחקיר אמת".

ראש הממשלה נפתלי בנט מסר בתגובה על האשמת אבו מאזן: "יו"ר הרשות מטיח בישראל האשמות ללא בסיס מוצק. על פי הנתונים שבידינו כרגע, יש סיכוי לא מבוטל שפלסטינים חמושים, שירו באופן פרוע, הם שהביאו למותה המצער של העיתונאית. הפלסטינים אף תועדו אומרים 'פגענו בחייל, הוא שכוב על האדמה'. אף חייל לא נפגע, מה שמעלה את האפשרות כי הם ירו ופגעו בעיתונאית".

הוא הוסיף כי "ישראל קראה לפלסטינים לביצוע ניתוח פתולוגי משותף וחקירה משותפת, בהסתמך על כל התיעוד והממצאים הקיימים, כדי להגיע לאמת. עד כה, הפלסטינים מסרבים. כוחות צה"ל ימשיכו לפעול כנגד המחבלים בבסיסיהם, על מנת לשבור את גל הטרור הרצחני ולהשיב את הביטחון לאזרחי ישראל. אנו מגבים את לוחמינו".

שירין אבו עאקלה, עיתונאית אל ג'זירה שנהרגה בג'נין
שירין אבו עאקלה, עיתונאית אל ג'זירה שנהרגה בג'נין

דובר משרד החוץ ליאור חייט מסר: "אנו מביעים צער על מותה של כתבת אל-ג'זירה הבכירה במהלך חילופי אש כבדים בעיצומו של מבצע נגד טרור בג'נין. עיתונות חופשית והוגנת היא בסיסית לישראל ולכל הדמוקרטיות, וככזו, יש להגן על עיתונאים. יש אינדיקציות לכך שאבו עאקלה נהרגה מאש מחבלים פלסטינים. ישראל תערוך חקירה יסודית. אנו קוראים לרשות הפלסטינית לשתף פעולה עם החקירה האמורה כדי להגיע לחקר האמת".

מותה של העיתונאית הוביל גם לריבים בתוך המערכת הפוליטית. ח"כ מוסי רז (מרצ) צייץ זמן קצר אחרי ההודעה על מותה של אבו עאקלה: "העיתונאית שירין אבו עאקלה נורתה הבוקר למוות בעת עבודתה במחנה הפליטים ג'נין – כך נראה הכיבוש". בתגובה על דבריו, שר הפנים איילת שקד תקפה: "לא מוסי, כך לא נראה 'הכיבוש', כך נראית תעמולה פלסטינית שקרית. כך נראים לוחמים גיבורים שנכנסים לג'נין לפגוש את החמושים בביתם, כדי שאלה לא יפגשו את אזרחי ישראל בברים בתל אביב ובפארקים של אלעד. אנו נגבה את הלוחמים שלנו ונמשיך להילחם בטרור ללא פשרות".

גם במהלך דיון בוועדת חוקה, חוק ומשפט בכנסת עלה הנושא לאוויר. שר המשפטים גדעון סער אמר כי "הפלסטינים כדרכם ממהרים עם עלילת דם נגד צה"ל". בתגובה על דבריו, ח"כ אוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת) אמר כי צריך לגנות את החיילים: "במקום להתנצל ולגנות את החיילים הרוצחים אתה אומר עלילת דם?! באמת?!".

בתוך כך, בחילופי אש בין כוחות צה"ל לבין מחבלים במחנה הפליטים בג'נין נהרגה הבוקר עיתונאית אל ג'זירה שסיקרה את האירוע. מדובר בעיתונאית ותיקה, אבו עאקלה, שמותה נקבע לאחר שכדור פגעה בראשה. במהלך האירוע גם נפצע עיתונאי נוסף מירי בגבו. בצבא גוברת הערכה שהעיתונאית נהרגה מאש פלסטינית, אך במקביל ישראל הגישה באופן רשמי הצעה לרשות הפלסטינית לחקירה משותפת של התקרית.

הצהרת ראש הממשלה נפתלי בנט (צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ)
ראש הממשלה נפתלי בנט, ארכיון | צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ

על אף ההערכות בישראל, רבים מיהרו להאשים את צה"ל במותה של העיתונאית. יו"ר הרש"פ אבו מאזן אמר כי ישראל היא האחראית המלאה למותה של העיתונאית. גם עוזרת שר החוץ הקטארי, לולווה אל חטר, טענה שכוחות ישראליים הרגו את אבו עקלה. היא הוסיפה כי "הטרור הישראלי שנתמך על ידי המדינה הזו חייבת להפסיק, התמיכה הבלתי מותנית בישראל חייבת להסתיים".