נשיא המדינה יצחק הרצוג, שר הביטחון בני גנץ והרמטכ"ל אביב כוכבי העניקו היום (שלישי) את פרס ביטחון ישראל לשנת 2022 לשלושה פרויקטים מצטיינים של התעשייה הביטחונית. הפרס הוענק לפרויקטים של צה"ל, המוסד, שב"כ, משרד הביטחון והתעשיות הביטחוניות, ובהם גם פרויקט לוויני התצפית "אופק".  

פרויקט "אופק", המשותף למפא"ת שבמשרד הביטחון, ליחידה 9900 של אגף המודיעין בצה"ל, לתעשייה האווירית ולחברת אלביט, כולל מערכות לווייני צילום פורצות דרך, הן מבחינת ביצועים והן מבחינת משקל. יחידה 9900 באגף המודיעין מפעילה את הלוויינים באמצעות תחנה קרקעית מתקדמת, יחידה מסוגה בעולם, שפותחה בשיתוף עם התעשייה האווירית. "התחנה והלוויינים בהובלת מרכז החלל של 9900 משרתים את מערכת הביטחון 365 ימים בשנה, 24 שעות ביממה ומספקים בזמן אמת מודיעין איכותי ומהימן", נמסר ממשרד הביטחון.

טקס הענקת התעודות ליחידות מילואים מצטיינות  (צילום: חיים צח, לע"מ)
פרס ביטחון ישראל הוענק ל-3 פרויקטים בתעשייה הביטחונית | צילום: חיים צח, לע"מ

פרויקט נוסף שזכה בפרס - של יחידה 8200 באגף המודיעין של צה"ל, המוסד, השב"כ ומלמ"ב במשרד הביטחון, שמטרתו פיתוח יכולות מעצמתיות, פורצות דרך, בהיבטים מגוונים וייחודים. במסגרת פרויקט זה, שנמשך כעשור, פועלים גופי המודיעין במדינה במאמץ משולב, במגוון פעילויות נועזות וחדשניות, תוך התמודדות עם אתגרים טכנולוגיים עצומים. משרד הביטחון: "הצלחת הפרויקט מהווה את אבן הבסיס העיקרית למגוון רחב של פעילויות, שתרמו באופן ישיר ובפעמים רבות מאוד לביטחון מדינת ישראל".

הפרס הנוסף הוענק לפרויקט של המוסד, יחידת המו"פ במפא"ת שבמשרד הביטחון והתעשיות הביטחוניות, שמטרתו שמירה על היתרון האיכותי של מדינת ישראל אל מול איומים אסטרטגיים. "גם בימים אלה אוייבינו לא מרפים, ומאיימים על ביטחוננו בארצנו ומחוצה לה", אמר הנשיא הרצוג. "אתגרים ביטחוניים רבים עומדים בפנינו, חלקם ידועים, ורבים מהם לא ידועים לציבור. מדינת ישראל, מערכות הביטחון, והרוח הישראלית, ימשיכו לעמוד איתן, בגלוי ובחשאי, מול כל איום, ומול כל אוייב. זרועה של ישראל תגיע לכל מקום שנצטרך, על מנת להגן על אזרחינו".

טקס הענקת התעודות ליחידות מילואים מצטיינות  (צילום: חיים צח, לע"מ)
פרס ביטחון ישראל הוענק ל-3 פרויקטים בתעשייה הביטחונית | צילום: חיים צח, לע"מ

שר הביטחון גנץ הוסיף: "מול התוקפנות האיראנית יש צורך לא רק בשיתופי פעולה, אלא בבניין כוח משותף אזורי בהובלה אמריקנית. על כך אנו עמלים. השותפות והקשר העמוק עם שותפינו ובעלי בריתנו האמריקנים, כמו גם היחסים שאנו בונים ומשדרגים בשנים האחרונות עם מדינות האזור, גם הם מרכיב חיוני בעליונות של ישראל במרחב. גם בימים אלה אנו מוסיפים לפעול בכדי להרחיב את היחסים האלו, לחזק ולהעמיק את השלום עם מצרים, ירדן ומדינות הסכמי אברהם, לבנות שותפות בכלכלה, בסביבה, וגם בביטחון".