ראש הממשלה, נפתלי בנט, השתתף הערב (שלישי) בכנס הבינלאומי השנתי ה-15 של המכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS) באונניברסיטת תל אביב. בכנס בנט הודיע: "בתוך כשנה צה"ל יכניס לפעולה מערכת יירוט באמצעות לייזר, בהתחלה באופן ניסיוני ובהמשך באופן מבצעי. בתחילה בדרום ואז במקומות אחרים".

בנאומו נתן בנט משל, אחריו הסביר את הסיבה למערכת היירוט החדשה: "היום, למשל, יושב לו אחמד בחאן יונס, מעמיס על המשגר רקטה בייצור עצמי שעלותה כמה מאות דולרים, ומשגר אותה לעבר ישראל. המיירט של כיפת ברזל, לעומת זאת, עולה כמה עשרות אלפי דולרים".

ראש הממשלה נפתלי בנט נואם בכנס INSS (צילום: חיים צח, לע"מ)
מקווה שלא יהיה הסכם עם אירן. בנט | צילום: חיים צח, לע"מ

"זאת משוואה לא הגיונית, שמאפשרת לאחמד לשגר עוד ועוד קסאמים, ולנו להקיז מיליונים רבים על כל "מכת ברק" כזאת ומיליארדים בזמן מערכה. אנחנו החלטנו לשבור את המשוואה הזאת, והיא תשבר, תוך כמה שנים בלבד".

על כן אמר בנט כי "כבר בתוך כשנה צה"ל יכניס לפעולה מערכת יירוט באמצעות לייזר, בהתחלה באופן ניסיוני ולאחר זמן באופן מבצעי. בתחילה בדרום ואז במקומות אחרים", לדבריו" זה יאפשר לנו, בטווח הבינוני-ארוך, להקיף את ישראל בחומת לייזר שתגן עלינו מטילים, רקטות, כטב"מים ואיומים אחרים ולמעשה תיקח מהאויב את הקלף החזק ביותר שיש לו נגדנו".

בכך טוען ראש הממשלה כי המשוואה תתהפך - "הם ישקיעו הרבה ואנחנו מעט. אם אפשר ליירט טיל או רקטה בפולס חשמל שעולה כמה דולרים, אנחנו בעצם מאיינים את טבעת האש שהקימה איראן על הגבולות שלנו".

על הסכם הגרעין

"את תפיסתי לגבי אירן כראשית הצירים של האיומים עלינו, כ׳ראש התמנון׳, הצגתי כאן לפני ארבע שנים", אמר בנט. "מאז, גם בהיותי שר בטחון ועכשיו כראש ממשלה, התפיסה הזאת השתכללה, הותאמה לנסיבות והיא הופכת למציאות. המערכה להחלשת אירן החלה. המערכה הזאת מתנהלת בכל המימדים: גרעין, כלכלה, סייבר, פעולות גלויות וחשאיות, לבד ובשיתוף פעולה עם אחרים".

 

"ככל שטהרן חלשה יותר - שלוחותיה חלשות יותר"

ראש הממשלה הסביר: "אנחנו עוקבים אחרי שיחות הגרעין בווינה, ומקווים שהן יגמרו בלי הסכם. בזמן שאנשי משרד החוץ האירני יושבים בווינה עם המעצמות, משמרות המהפכה מתנהגים כמו הבריון השכונתי ותוקפים באמירויות ובמקומות אחרים. נמשיך לעמוד מולם בכל דרך, שום הסכם לא יקשור את ידינו מלפעול למען הגנתנו. האסטרטגיה הישראלית עומדת בעינה במקרה של הסכם, שבכל מקרה קונה זמן קצר מאוד, או במקרה שאין הסכם. בשני המקרים המערכה שלנו נמשכת".

זמן קצר לאחר הנאום של בנט, גורמי ביטחון ששוחחו עם חדשות 12 תקפו את ההצהרה וטענו כי דברי ראש הממשלה הם "זריית חול בעיני הציבור". לדבריהם, הפיכת מערכת הלייזר למבצעית תהיה ארוכה יותר: "נמשיך לקדם את התהליך באחריות, הוא יקח מספר שנים עד שיהיה מבצעי".

יחסי ישראל ארה"ב 

"ארצות הברית הייתה ותישאר חברתנו הטובה ביותר", אמר בנט,"אבל לוושינגטון יש מערך אינטרסים משל עצמה, שצריך להודות בכנות, לא תמיד חופף את זה שלנו. העניין שלה באזור הולך ופוחת, עיניה כרגע מתמקדות בגבול רוסיה אוקראינה והיא מצויה בקונפליקט אסטרטגי מול סין. בזירה הגאופוליטית אין ואקום, מקום שמתפנה מיד נתפס. את מקומה של ארצות הברית באיזור יכולים למלא, חלילה, כוחות של טרור ושנאה, ויכולה למלא ישראל".