N12
פרסומת

חילופי אש בשכם: פלסטיני נהרג מירי צה"ל, מבוקש נעצר

במהלך פעילות של מג"ב וצה"ל בעיר - פלסטינים השליכו מטענים לעבר הכוחות • החיילים הגיבו בירי ואחד המחבלים נהרג • הם עצרו במקום מבוקש, שירה בעבר על חיילי צה"ל, ובביתו נתפס נשק מסוג קרלו • לא היו נפגעים לכוחותינו

ניר דבורי
פורסם:
הקישור הועתק

לילה לא שקט בשכם: גבר פלסטיני, ג'מיל אל-כיאל, נהרג הלילה (בין ראשון לשני) בחילופי אש עם כוחות צה"ל. הכוחות הגיעו למקום על מנת לעצור מבוקש, שירה בעבר לעבר חיילים, ובמקום החלו חילופי אש. לבסוף, המבוקש נעצר ובביתו נתפס נשק מסוג קרלו. אין נפגעים בקרב כוחותינו.

על פי הודעת מג"ב, כשכוחות של יחידת המסתערבים (הימ"ס) סיימו את המעצר, פלסטינים זרקו לעבר מטווח קצר מטענים - שהתפוצצו בקרבת הלוחמים, ולא פגעו בהם. בתגובה - החיילים ירו לעבר המחבלים שיידו את המטענים ואחד מהם נפגע. במשרד הבריאות הפלסטיני אישרו מאוחר יותר כי נקבע מותו של המחבל שנפגע מהירי.

הנשק שנתפס בביתו של המבוקש שנעצר בשכם
הנשק שנתפס בביתו של המבוקש שנעצר בשכם | צילום: דוברות המשטרה

לפני שלושה ימים, פלסטיני נהרג במהלך הפרות סדר שהתקיימו בגבעת אביתר. בעקבות זאת, התפתחו במקום מהומות - הפלסטינים יידו אבנים על כוחות צה"ל שהגיבו בירי גז מדמיע וכדורי גומי. הפלסטיני פונה לטיפול רפואי בבית החולים רפידיא בשכם, שם קבעו את מותו.