גם שכר משרתי השירות הלאומי בדרך לעלות: ראש הממשלה, נפתלי בנט, ושר האוצר, אביגדור ליברמן, סיכמו היום (שני) כי "דמי הקיום" למשרתי השירות הלאומי יועלו ב-50%, החל משנת 2022. ההחלטה התקבלה לאחר שבשבוע שעבר הוסכם על הגדלת השכר לחיילי החובה.

כיום עומד השכר של משרתי השירות הלאומי על כ-540 שקלים, לאחר השינוי יעמוד השכר על כ-840 שקלים לחודש, החל מינואר. עלות ההחלטה, שתיכנס לתוקף לאחר אישור ועדת התעריף של הכנסת, היא כ-60 מיליון שקלים, אשר יוקצו מתקציב משרד ראש הממשלה ומשרד האוצר.

ראש הממשלה בנט אמר על ההחלטה: "בנות ובני השירות הלאומי עושים עבודת קודש במשך שנים ארוכות, בכל רחבי הארץ, ונותנים את הלב והנשמה למען עם ישראל. אנחנו מעריכים ומוקירים אותם - במעשים, לא במילים".

שר האוצר ליברמן בירך: "העלינו את דמי הקיום של חיילי הסדיר בצה"ל, כעת אנחנו מעלים את דמי הקיום של משרתי השירות הלאומי. צעד זה מתווסף לשורת צעדים לעידוד שילוב הצעירים בתרומה למען מדינת ישראל, הן במסלולים של צה"ל והן במסלולים של שירות לאומי אזרחי".

מנכ"ל רשות השירות הלאומי-אזרחי, ראובן פינסקי: "מיד עם ההודעה הברוכה על העלאת שכר החיילים ב 50%, פעלנו בהנחיית ראש הממשלה נפתלי בנט, להעלאה במקביל של דמי הכלכלה הבסיסיים של בנות ובני השירות הלאומי. ראש הממשלה ושר האוצר קיבלו יחד החלטה משמעותית שהיא בשורה גדולה ל 18,000 בני ובנות שירות לאומי. אני מבקש להביע את תודתנו לראש הממשלה, לשר האוצר ולחברי הכנסת שתמכו וסייעו למהלך עבור המתנדבים".

בשבוע שעבר הוחלט שכר החיילים יעלה ב-50%

המהלך על העלאת שכר חיילי החובה שהתקבל בשבוע שעבר, צפוי להסתכם בעלות של כ-900 מיליון שקלים. המימון יגיע הן מתקציב הביטחון והן מתקציב נוסף שיובא על ידי משרד האוצר. כך יועלו דמי הקיום של כלל הלוחמים לכ-2,463 שקלים ובהמשך לכך, דמי הקיום של לוחמי החוד יועלו בשנה השלישית לכ-3,048 שקלים. דמי הקיום של תומכי הלחימה יועלו לכ-1,793 שקלים ודמי הקיום של החיילים העורפיים יועלו לכ-1,235 שקלים.

העלאת שכר החיילים מגיעה על רקע הגדלת הפנסיות למשרתי הקבע, שאושרה כבר באוגוסט בממשלה, על אף הביקורת הציבורית והמשפטית העזה. הממשלה מבקשת להפוך את "הגדלות הרמטכ"ל", שבג"ץ רמז שאינן חוקיות כלל, לקבועות. תיקון חקיקה זה יאפשר לרמטכ"ל להעניק תוספות של עד 11% לפנסיות של גמלאי צה"ל, בשווי 5.5 שנות עבודה, מה שצפוי לעלות לקופת המדינה בין מיליארד ל-1.25 מיליארד שקל בשנה. התיקון לחוק עדיין לא הובא לוועדת השרים לענייני חקיקה והוא עוד יצטרך לעבור את אישור הכנסת.