"אירן מבצעת תקיפות באמצעות כטב"מי נפץ באמצעות שלוחיה וגם משטחה", כך הצהיר הבוקר (שלישי) שר הביטחון בני גנץ. בהמשך חשף שר הביטחון כי "בחודש פברואר 2018, שיגרה אירן כלי טיס בלתי מאויש מסוריה לעבר ישראל, הוא יורט סמוך לבית שאן ויעדו היה להבנתנו גורמי טרור ביהודה ושומרון". הוא אמר את הדברים בכנס המכון למדיניות ואסטרטגיה (IPS) באוניברסיטת רייכמן.

מדובר בכטב"ם מסוג שאהד 141 משדה התעופה T4 בסוריה, שנשא חומר נפץ מסוג TNT. גנץ אף הציג במהלך נאומו שני בסיסים מרכזיים באזור שאבהאר ובאי קשם בדרום אירן, שמהם בוצעו תקיפות בים על ידי כטב"מים מתקדמים מסוג שאהד. 

תוצאות תקיפת בסיס T4 (צילום: מתוך התקשורת האירנית, חדשות)
הבסיס הסורי T4 | צילום: מתוך התקשורת האירנית, חדשות
כטב"מ אירני מסוג "אבאביל" (צילום: FARS)
כטב"ם אירני, ארכיון | צילום: FARS

עוד הוסיף על הפעילות האירנית ברחבי העולם: "אירן פועלת גם מחוץ לאזור, מעבירה נפט ואמל"ח לוונצואלה, מפעילה את כוח קודס בדרום אמריקה ומנסה להחדיר את השפעתה לאפגניסטן. הטרור האירני מקודם באישור המנהיג חמינאי ותחת הנחיית צמרת המשטר. אחד הכלים המרכזיים הוא כטב"מים, כלי נשק מדויק, שיכול להגיע למטרות אסטרטגיות בטווח של אלפי קילומטרים, ובכך היכולת הזו מסכנת כבר היום את המדינות הסוניות, כוחות בינלאומיים במזרח התיכון וגם מדינות באירופה ובאפריקה".

"חייבת להיות על השולחן גם הפעלת כוח"

"מול האיום יש לעולם כלים רבים לפעול, והוא חייב להפעיל פלאן בי לאופציה הדיפלומטית", הסביר שר הביטחון, "נמשיך לפעול בשיתוף פעולה מלא עם ידידנו האמריקנים ועם מדינות נוספות. לעולם יש כלים ויש אינטרס לעצור את אירן, שפוגעת בכלכלה, במדיניות החוץ, בביטחון ובערכים המוסריים. אין ספק שעדיף פתרון דיפלומטי, אך לצידו חייבת להיות על השולחן גם הפעלת כוח, שהיא המשך הדיפלומטיה באמצעים אחרים. לעיתים הפעלת כוח והפגנתו יכולים למנוע צורך בהפעלת כוח חזקה יותר. אני מודה לידידנו האמריקנים על הסנקציות והפעולות שנקטו באחרונה בהקשר זה בכדי להגיע למטרה המשותפת".

"ישראל אינה 'עם לבדד ישכון', והאיום האירני אינו רק עליה", הבהיר, "אירן מבקשת להפוך להגמון אזורי ולאחר מכן לעולמי, ולהשליט אידיאולוגיה קיצונית, שבו זכויות אדם נרמסות, להט"בים נתלים, נשים מודרות, והמשאבים מוקצים לטובת המשטר. השיטה האירנית להפוך להגמון אזורי היא להשתלט על מדינות נחשלות כמו תימן שנמצאת במקום האחרון במדד המדינות 'השבירות', סוריה שנמצאת במקום השלישי לפני האחרון, עירק ולבנון".