רגע לפני החזרה לשיחות הגרעין, גורם ביטחוני התייחס היום (חמישי) לבעיה האירנית ולצעדים שצריך לעשות כדי למגר אותה. "אירן היא בעיה עולמית – חייבים לשתף פעולה עם ארצות הברית בנושא הזה", אמר והוסיף: "הנושא עלה גם בביקור במרוקו, יש צורך בהתגייסות עולמית לכך". על המפגש בין שר הביטחון בני גנץ לבכירים במרוקו אמר הגורם כי "בקרוב יהיו משלחות צבאיות שיגיעו לכאן".

"אירן היא קודם כל בעיה עולמית, אחר כך אזורית ובסוף בעיה לישראל", הסביר. "הנושא עלה גם בביקור פה. יש צורך בהתגייסות עולמית לכך ואנחנו פועלים במישור הזה. החובה שלנו בהקשר האירני היא להשפיע על שותפינו ולקיים שיח מתמשך. החובה השנייה היא לבנות את הכוח הצבאי, שזה דבר חשוב בפני עצמו".

בני גנץ
שר הביטחון בני גנץ

"אנחנו חייבים לשתף פעולה עם ארה"ב בנושא הזה ולהקפיד שאנחנו מקיימים את השיח עם שני צידי המתרס בארצות הברית ושומרים על ה'על-מפלגתיות' ולא גולשים לפוליטיקה אמריקנית כפי שנעשה בעבר", אמר והסביר: "הסכם טוב יהיה הסכם שסותם את החורים בהסכם הקיים בתחום פיתוח הגרעין, מערכות השיגור, טווח הזמן שלו ומה שאירן עושה באזור".

גורם ביטחוני הסביר כי בשיחות עלו פעולות שאירן עושה גם באזור הזה וגם במדינות אפריקה, וניסיונות שלה להתבסס במקומות נוספים מחוץ למזרח התיכון. "יש גם פה ובמדינות נוספות הבנה שיש חתרנות אירנית", אמר. "זו עוד הוכחה, שאירן היא לא בעיה ישראלית ויש צורך בהתגייסות עולמית. יש לנו השפעה גדולה על שותפיה של ישראל, אך לא אינסופית. ישראל פועלה באזור מול שלוחי אירן, כולל תיאום עם ידידותיה. הפעולות שנעשות ככלל, קשורות לתוקפנות האירנית והחתרנות האזורית שלה".

"בקרוב יהיו משלחות צבאיות שיגיעו לכאן"

"אנחנו נמצאים לקראת סיום הביקור החשוב הזה, אני מציע להשתחרר מהציניות ולזכור שזה ביקור ראשון, גלוי ומתמשך של שר ביטחון במרוקו כולל כל ההיבטים הטקסיים", אמר גנץ בביקורו במרוקו. "הביקור הניח תשתית לשיתוף פעולה ביטחוני ותעשייתי ואני בטוח שמדינת ישראל תרווה נחת. התקבלנו בלבביות והם התאמצו שהביקור יהיה מוצלח ומסודר".

הגורם הביטחוני הוסיף כי "המרוקאים הם בעלי ברית של ארה"ב וגם אנחנו, ולמשולש הזה יש משמעות אסטרטגית. ההסכם שחתמנו יוצר מסגרת עבודה, יקום פה צוות היגוי בראשות משרד הביטחון ובהשתתפות צה"ל וגורמים נוספים, שיפעלו לאורך השנה כדי לקדם את האינטרסים המשותפים. יהיו בקרוב משלחות צבאיות שיגיעו לכאן ולהערכתי גם תרגילים משותפים".

מרוקו וישראל
מרוקו וישראל חותמות על מזכר לשיתוף פעולה ביטחוני

"יהיו פרויקטים ועסקאות שיבואו, שר הביטחון לא אישר ולא חתם במהלך שהותו על שום עסקה", אמר הגורם הביטחוני בנוגע לעסקאות ביטחוניות עם מרוקו. "כל העסקאות הגדולות שמדוברות נדרשות לעבור תהליכי אישור וחתימה. אבל אני אופטימי ובטוח שיהיו כאלו. למרוקאים יש אתגרים רבים בהגנת הגבולות, מול ירי טילים וגם בעולם הכטב"מים ואנחנו יכולים לסייע להם במאבק בטרור".

הוא הוסיף כי "מדינת ישראל מייצאת סייבר רק למדינות מאושרות ולשימושים חוקיים וזה יישאר בתוקף גם להמשך וגם בנושא מרוקו וגם לגבי כל המדינות. בביקור לא עלתה שום עסקת סייבר קונרקטית".