"מפקד דואג לפקודיו במילים ולא במעשים", כתב מפקד בה"ד 1 יהודה ואך לפקודיו, זאת לאחר שאסר להזמין אוכל מעסקים במצפה רמון לבסיס בימי חול. במכתב הבהיר: "אני מעודד אתכם לקיים שיח בעניין עם הצוערים על הסוגייה, לחלוק, להביע עמדה אחרת וכמובן לעמוד בהנחיה".

עם זאת הבהיר: "אני רואה חשיבות גדולה בעידודם ובחיזוק פרנסתם של העסקים הקטנים במצפה רמון ולכן אני קורא לצוערי בה"ד 1 להציע דרכים יצירתיות כיצד לעשות זאת, גם כאן אשמח מאוד להצעותיכם".

"לאחרונה גיליתי כמפקד בה"ד 1 שהזמנת משלוחי אוכל מבחוץ על ידי הצוערים - הפכה לנורמה", פתח את מכתבו, "כתוצאה מכך נוצר מצב בעייתי: יישנם צוערים שאינם יכולים להרשות לעצמם לקנות אוכל, ומופעל עליהם לחץ חברתי לעשות זאת. וכן שאנו כמפקדים 'הזדכנו' על חובתינו לדאוג לצרכים הבסיסיים של הצוערים ואם אנו כאן
בבה"ד 1 לא ננהג כך, כיצד ינהגו הם מחר כשיפקדו על חייליהם?".

"אסור לנו להרים ידיים. בה"ד 1 הוא הסמן הימני של צה"ל וככזה עליו להוביל מענה איכותי לכלל המשרתים", הדגיש, "מחובתנו כמפקדים לשמור על סביבה שוויונית ככל הניתן לצוערים, אשר מגיעים מרקעים סוציו-אקונומיים שונים".

סיום בה"ד 1 - מאחורי הקלעים (צילום: דובר צה''ל)
צילום: דובר צה''ל

"חובתנו כמפקדים לגדל דור של קצונה הדואגת לצורכי הפרט של חייליה ולוחמיה באופן הגון וראוי ולא מאלצת אותם לקנות מזון מחוץ לבסיס", כתב ואך, "הפתרון הקל הוא להזמין אוכל מבחוץ אך עלינו להתמודד עם הבעיה ובמידה והמענה בחדר האוכל לא מספק אנחנו אחראיים לשפר זאת. מחובתי כמפקד בה"ד 1, לדאוג לאוכל ראוי לכלל הצוערים וכך אעשה".

לבסוף קרא: "לפיכך הנחתי שהצוערים הנמצאים בהכשרה לא יזמינו משלוחי אוכל במהלך השבוע. על מנת לאפשר מקום לתרבות ופנאי בקרב הצוערים, איסור זה לא חל בסופי שבוע. אני מעודד אתכם לקיים שיח בעניין עם הצוערים על הסוגייה, לחלוק, להביע עמדה אחרת וכמובן לעמוד בהנחיה".