"לנקוט צעדים פיקודיים משמעותיים וחריפים": בני משפחתו של סמ"ר בראל חדריה שמואלי ז"ל, שנפצע אנוש בגבול רצועת עזה מירי של פעיל חמאס ונפטר היום (שני) בבית החולים לאחר 9 ימים בהם נאבק על חייו, דורשים להקים ועדת חקירה שתבחן את הנסיבות שהובילו לפציעתו ולבסוף גם למותו.

במכתב ששיגר פרקליטה של המשפחה לרמטכ"ל רא"ל אביב כוכבי, מפכ"ל המשטרה רנ"צ קובי שבתאי, מפקד מג"ב ניצב אמיר כהן ומפקד פיקוד דרום אלוף אליעזר טולדנו, הם טוענים שאירעו כשלים מערכתיים חמורים שהובילו למותו של יקירם – והם דורשים הקמת ועדת חקירה צבאית שתבחן את המקרה.



"למרבה הצער, בני המשפחה לא קיבלו עד עתה תשובות לשאלות הנוקבות שהעלו, תוך שהמפקדים שנפגשים איתם אומרים להם להמתין לסיום התחקור, והם נאלצים להיות ניזונים מפרסומים בתקשורת ביחס לתחקירים שנערכו, לממצאים ולמסקנות שעלו בהם", ציינו במכתבם.

בראל חדריה שמואלי (צילום: דוברות המשטרה)
בראל חדריה שמואלי ז"ל | צילום: דוברות המשטרה



במכתב מעלים בני המשפחה שאלות חריפות ונוקבות ובהן: "איך הוקפץ בראל לפעילות המורכבת, כאשר לא היה מזה שנה וחצי באופן סדיר בגזרה ולא הכיר אותה? מדוע צורף לפעילות מבלי שהוכשר כמו לוחמים אחרים לפעילות הזו (ירי צליפה בעמידה וירי מחרכים)?".

עוד שואלים בני המשפחה: "איך התאפשר למאות פלסטינים, מתפרעים אלימים, לא רק לחצות את קו הפרימטר אלא להגיע עד לקו גדר המערכת ממש? מדוע לא בוצע ירי צלפים כלפי המסיתים המרכזיים עוד כשהיו בטווח רחוק מהגדר, כדי למנוע הגעתם אליה? איך התאפשר לאותם מאות מתפרעים אלימים ועוינים לשהות פרק זמן כה ממושך ב'טווח אפס' מהגדר"?

עוד תהו בני משפחת הלוחם "איך לא ניתנה הנחיה מיידית לשינוי עמדות לקו אחורי (סוללות העפר הייעודיות) כדי להבטיח את הגנתם של הלוחמים?" ומדוע צה"ל "לא ביצע ירי ולא נקט פעילות אחרת כדי ללכוד (עד היום!) את היורה המפגע?"



לטענת בני המשפחה, השאלות שהוזכרו מצביעות על "מחדלים משמעותיים חמורים בכלל הדרגים ביחס לכל שלבי הפעילות באירוע – בהיערכות המבצעית בנוהל הקרב לפני האירוע, במהלכו ואולי גם אחריו". לדבריהם, "התחקיר המתהווה בצה"ל כבר סימן וקבע את המסקנות והלקחים, כשהאחריות למחדלים תופנה לפיקוד בשטח, ככל הנראה לדרגי פיקוד נמוכים ובינוניים".

"המשפחה לא תשלים עם מסקנות שיפנו שוב את האחריות לש.ג. בלבד", צוין. "דרישת המשפחה היא שתיערך בדיקה נוקבת, אובייקטיבית ובלתי תלויה ושיוסקו כל המסקנות המתחייבות – גם ביחס לדרג הפיקוד הבכיר – ויינקטו צעדים פיקודיים משמעותיים וחריפים. הדרך הנכונה לבצע את הבדיקה האובייקטיבית היא ועדת חקירה צבאית".