בדרך להסלמה נוספת בדרום או לרגיעה? שיגור בלוני התבערה מרצועת עזה לעבר יישובי העוטף נמשך גם אתמול וגרם לשרפות, אך הפעם מערכת הביטחון בחרה שלא לתקוף בתגובה וגורמים המעורים בכך מבהירים כי חמאס אותת על מאבק עממי - והתקפל. "שומרים את היכולת לבחור את העיתוי ואת עוצמת התגובה", מדגישים. בחמאס ממשיכים להפעיל לחצים על ישראל ומשלחת של המל"ל צפויה לצאת היום (חמישי) למצרים כחלק מקידום המגעים אל מול הצד השני.

בארגון הטרור חמאס רואים בהפרחת בלוני הנפץ לעבר הרצועה "מאבק עממי" ולכן, הופתעו מהתקיפה הישראלית שלשום והורו לעצור את יחידות הבלבול הלילי, שהפסיקו את פעילותן בגדר הרצועה - בניגוד למתוכנן. עוד נראה כי הפעם חמאס לא עמד מאחורי הפרחת הבלונים שהייתה אתמול ואף הייתה ירידה משמעותית בכמות, לעומת היום שקדם לכך.

בתוך כך, המשלחת הישראלית שתצא היום לקהיר תכלול נציגים מהמל"ל, שיציגו למתווכים המצריים את הדרישות הישראליות החדשות בנושא השבויים והנעדרים. עוד הם ידונו על המנגנונים להכנסת הכסף הקטרי לרצועה שחמאס התרגל לקבל מדי חודש - בזמן שבישראל כעת מעוניינים למצוא לכך מנגנון חלופי.

חלוקת הכסף הקטרי, ארכיון (צילום: חדשות)
האם בישראל יצליחו למצוא מנגנון חדש להעברת המענק הקטרי? | צילום: חדשות

בחמאס דורשים: לפתוח את המעברים, להרחיב את מרחב הדיג ולקבל את המענק הקטרי

המצרים מצידם פועלים כדי לנסות ולשכנע את ישראל לפתוח את המעברים ברצועת עזה. אלו עדיין סגורים מאז מבצע "שומר החומות" ומעבר הסחורות כרם שלום פועל להכנסת ציוד הומניטרי בלבד. עוד הם דורשים מישראל להגדיל את מרחב הדיג בחזרה לטווח של 15 מיילים ימיים כפי שהיה לפני המבצע, שכן הוא עומד כיום על 6 מיילים בלבד.

בישראל מבהירים: "לא מוכנים לדבר עד שיפסיקו את ההטרלות"

היום יהיה המבחן האמיתי - אם יימשך שיגור בלוני התבערה האם ישראל יכולה להמשיך להכיל את האירועים בלי להגיב לאור האמירה של שינוי המשוואה.

לחמאס יש שתי דרישות מרכזיות: הכנסת הכסף הקטרי ותחילת שיקום הרצועה, כולל קידום עסקת חילופי השבויים. לעומת זאת, בישראל שבים ומדגישים: עד שלא יהיה שקט מוחלט, אנחנו לא מוכנים לדבר. בחמאס חושבים ששיגור הבלונים יכול ללחוץ על ישראל במשא ומתן ומגד, מערכת הביטחון מנסה לאותת כי כללי המשחק השתנו.

זהו האירוע הביטחוני הראשון שאיתו נדרש להתמודד נפתלי בנט כראש ממשלה. בנט טען בעבר כי יש לחסל משגרי בלונים. "אם היינו מחסלים את חוליות השיגור בהתחלה, שתיים-שלוש חוליות, לא היינו מגיעים להסלמה הנוכחית. יש פה כלי הרג, ומי שמשתמש בכלי ההרג הזה - יש להתייחס אליו כאל מחבל", טען. על רקע זה, מסקרן יהיה לראות כיצד יורה בנט להגיב לאירועי שיגור בלוני נפץ נוספים. 

נפתלי בנט (צילום: יונתן זינדל פלאש 90, יונתן זינדל, פלאש 90)
ראש הממשלה בנט עומד למבחן | צילום: יונתן זינדל פלאש 90, יונתן זינדל, פלאש 90

מזכ"ל הג'יהאד האסלאמי זיאד א-נח'אלה אמר אתמול כי "לכיבוש לא היה את האומץ להתקדם לעבר גבולות רצועת עזה במהלך המבצע והבלבול שהוא חווה הוא אחד הביטויים לחוזק של ההתנגדות. יש מאמצים לפגוע בניצחון ובהישגים, אך אנו ערים לניסיונות האלו".

אתמול אישרה הממשלה את הרכב הקבינט המדיני-ביטחוני, הפורום שיכריע כיצד יש לפעול. בקבינט, שלפי התכנון אמור להתכנס באופן קבוע מדי יום ראשון לאחר ישיבת הממשלה השבועית, יהיו חברים ראש הממשלה בנט, ראש הממשלה החליפי ושר החוץ לפיד, שר הביטחון גנץ, שר האוצר ליברמן, שר המשפטים סער, שרת הפנים שקד, שרת התחבורה מיכאלי, השר לביטחון הפנים בר לב, שר הבריאות הורוביץ, שרת החינוך שאשא-ביטון, שר השיכון והבינוי אלקין והשר לשירותי דת כהנא.