הקצין שמת בכלא הצבאי: מאז נחשפה הפרשה המסתורית, מידע נוסף בנושא כמעט ולא פורסם. במסגרת מגבלות צו איסור הפרסום הגורף שהוטל פורסם אמש (שישי) כי למרות הליווי הצמוד שנתנו בני משפחתו של הקצין לבנם לאורך כל הדרך - גם הם אינם מודעים לפרטי כתב האישום נגדו.

בלב הסיפור סביב הפרשה שני עניינים מהותיים - כתב האישום החמור נגד הקצין ופרסום הפרטים סביב מותו. ההערכה היא כי האישומים נגד הקצין לא יפורסמו לעולם. גורמים המכירים את פרטי הפרשה אומרים שמדובר בפרשה ביטחונית כבדה מאוד, וחשיפתה תהווה פגיעה קשה בביטחון ישראל.

יחד עם זאת, בצה"ל מבהירים שחרף כתב האישום החמור, לא מדובר באישום של בגידה, ריגול או מגע עם סוכן זר. עד כמה חמור כתב האישום? אפילו בני המשפחה הקרובים לא יודעים במה מדובר.

פרסום פרטים על מותו - בימים הקרובים  

עניין נסיבות המוות - וצו איסור הפרסום גורף שהוטל מעלה גם הוא שאלות רבות. שבועיים אחרי המוות ואפילו במשפחתו לא יודעים לומר מהי סיבת מותו של הקצין ומחכים לתוצאות המעבדה. ככל הנראה, בימים הקרובים יפורסמו פרטים נוספים בעניין זה. בנוסף, בצה"ל מתלבטים אם לפרסם את שמו של הקצין - ועדיין לא התקבלה החלטה בעניין.

במשפחתו טוענים שהוא לא התאבד, וכי סיבת המוות היא אחרת. בהנחה שהוא התאבד, אפשר לדווח שבמשך כל חודשי מעצרו הוא זכה לביקורים תכופים מקרובי המשפחה. הם הגיעו באופן קבוע לדיוני הארכות המעצר נגדו, והם ועורך הדין שמלווה אותם מעידים שהם לא שמו לב לסימנים שיכלו להעיד או להתריע על שינוי במצבו.

קצין, צבא, אילוסטרציה, חייל (צילום: פלאש 90 טל מנור, חדשות)
אילוסטרציה, למצולם אין קשר לכתבה | צילום: פלאש 90 טל מנור, חדשות

בנוסף, במשפחתו של הקצין יש כעס גדול על מפקדיו וחבריו שניתקו עמו כל קשר מיד לאחר שנודע על הפרשה.

בצה"ל מפרסמים שבחודש ספטמבר 2020, בתום חקירה של מצ"ח, הוגש לבית הדין הצבאי כתב אישום מסיבות שאסורות בפרסום. בלילה שבין 17-16 במאי הוא נמצא בבסיס כליאה צבאי במרכז הארץ במצב רפואי קשה. הוא פונה לקבלת טיפול רפואי בבית החולים, שם נקבע מותו והודעה נמסרה למשפחתו. היחידה לחקירות פנים של צה"ל פתחה בחקירת נסיבות האירוע, ובסיומה יועברו הממצאים לבחינת הפרקליטות הצבאית.