מטוס אחרי מטוס אחרי מטוס. גם סבב הלחימה האחרון רשום על שמו של חיל האוויר. מכיפת ברזל שהגנה מפני הרקטות ועד מטוסי הקרב שלא הפסיקו לתקוף את יעדי חמאס, הפעילות ההתקפית של חיל האוויר כללה בעשרת הימים האחרונים הפצצה של עשרות מחנות ומוצבים, חדרי פיקוד וגם תשעה בניינים רבי קומות, ששימשו, לפי צה"ל, כתשתיות לפעילות טרור.

גולת הכותרת של התקיפות הוא מה שצה"ל כינה "המטרו" - כמאה קילומטרים מבוטנים של מנהרות מתחת לאדמה, שבהן המחבלים יכלו לנוע כשצה"ל לא רואה אותם. או זה לפחות מה שהם חשבו. בצה"ל ביצעו את אחת התקיפות המאסיביות שביצעו בשנים האחרונות, כשמספר רב של מטוסי קרב חברו והטילו כמות אדירה של חומרי נפץ, על פעילי חמאס שנכנסו למנהרות.

בין טיסה לטיסה, מפקדה של אחת הטייסות הצליח לפנות לנו זמן ולהסביר לנו כיצד התנהל מבצע חיסול המנהרות. "מבצעית, זאת הפעם הראשונה שכמות מטוסים כזאת, מטוסי קרב, מבצעים פעולה בפרק זמן כזה. זה כירורגי מאוד. החימושים שאנחנו משתמשים בהם הם חימושים שיודעים להגיע בדיוק למטר, והמודיעין שלנו הוא כזה שאומר לנו בדיוק איפה החימוש צריך להתפוצץ בשביל לבצע את המשימה".

ביקור בטייסת המפציצה (צילום: N12)
ביקור בטייסת המפציצה | צילום: N12
ביקור בטייסת המפציצה (צילום: N12)
ביקור בטייסת המפציצה | צילום: N12

מי שעוד לקחה חלק משמעותי בתקיפות של חיל האוויר היא רב סרן א', נווטת קרב שמשרתת בכלל ביחידת 8200. בעשור האחרון א' ביצעה אחת לשבוע אימון שמשאיר אותה כשירה ובלחימה שהתרחשה בשבועיים האחרונים היא תרמה את חלקה בתפקיד המשמעותי בחיל האוויר.

בשיחה קצרה עמה, היא סיפרה לנו בין היתר מה היחס לנווטת קרב כמעט יחידה בחברה גברית: "מתייחסים אליי כשווה בין שווים", היא אומרת בחיוך. "בטייסת יש התייחסות שווה אליי לחלוטין". בהמשך היא סיפרה לנו על ההפרדה שבין הנאה למשימתיות וכשניסינו לדלות מידע עד כמה מדינת ישראל הייתה קרובה למוחמד דף, סירבה לענות והסבירה: "חיל האוויר פועל גם למען סיכול פעילים, אני לא יכולה להרחיב מעבר".