תיעוד חדש של הלינץ' בעכו: "היכו אותו באבנים ובמקלות, בעטו בכל חלקי גופו"
חודש לאחר הלינץ' המזעזע שביצעו פורעים ערבים במרדכי כץ בזמן המהומות, נחשף סרטון חדש של האירוע • בתיעוד נראה כץ שרוע על הרצפה, כשצעירים מקיפים אותו ומכים אותו ללא רחמים • כתב אישום בגין מעשה טרור של ניסיון רצח הוגש נגד תושב העיר שהשתתף בתקיפה האכזרית

תיעוד מזעזע של הלינץ' שביצעו פורעים ערבים במרדכי כץ במהומות בעכו לפני כחודש התפרסם היום (שני). הפרקליטות הגישה כתב אישום נגד תושב העיר, חביב אבו חביב, בן 41, בגין מעשה טרור של ניסיון רצח, ניסיון לפציעה בנסיבות מחמירות והתפרעות.
בתיעוד שלא פורסם עד היום, נראים הפורעים משליכים אבנים על כץ ששרוע על הכביש, בועטים בו בכל חלקי גופו ומכים בו באמצעות אביזרים שונים. כתוצאה מכך נגרמו לכץ שברים בראשו, ביד ובצוואר.
האישום שהוגש נגד אבו חביב מייחס לו עבירת מעשה טרור של ניסיון רצח על רקע לאומני-גזעני. על פי כתב האישום, שהוגש לפני יותר מחודש, לאחר שנודע לנאשם כי ישנן תקריות אלימות בין ערבים ליהודים בעיר עכו הוא חבר לצעירים ערבים רעולי פנים ברחוב הרצל - וביחד הם יידו אבנים לעבר אזרחים יהודים שעברו בקרבתם.

באותו זמן, כך מתואר בכתב האישום, השתתף מרדכי כץ, בעל חזות יהודית דתית, בתהלוכה שהתקיימה בסמוך לרחוב. בשלב מסוים, בקרבתו של כץ החלו קבוצות של צעירים ערבים וצעירים יהודים לידות אבנים אחת לעבר השנייה. בשלב זה כץ חש שנשקפת לו סכנה ולכן החליט לעזוב את התהלוכה, הנאשם הבחין בו, רץ לעברו, ומטווח קצר של כשני מטרים זרק בחוזקה אבן שאחז בידו לעבר פלג גופו העליון של כץ.
עוד מסופר בכתב האישום כי מיד לאחר מכן החלו מתפרעים נוספים להשליך אבנים על כץ, כשאחת מהן פגעה בראשו. כץ נפל על הקרקע, ובעודו שרוע על הרצפה – לפחות 6 מתפרעים החלו להכותו באמצעות אבנים, מקלות ובעיטות בכל חלקי גופו. על פי האישום, תקיפתו הופסקה רק בשל התערבות צעירים יהודים וקצין משטרה שהגיע למקום וירה באוויר.