נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן הודיע לקונגרס כי בכוונתו להמשיך את "עסקת הענק" עם איחוד האמירויות, כך דווח הלילה (בין שלישי לרביעי) בסוכנות הידיעות רויטרס. העסקה, שכוללת מכירה של 50 מטוסי F-35, מזל"טים וציוד מתקדם נוסף, צפויה להכניס לכיסם של האמריקנים כ-23 מיליארד דולר.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

על-פי הדיווח, דובר משרד החוץ אמר כי הממשל יתקדם עם המכירות הקשורות לנשק המוצעות לאיחוד האמירויות, וזאת בהמשך להחלטת הממשל הנוכחי לבחון את המכירה עליה החליט הנשיא הקודם דונלד טראמפ ושכבר אושרה בעבר: "אנחנו ממשיכים לבחון פרטים ולהתייעץ עם בכירים באמירויות".

טראמפ וביידן (עיבוד: N12, שי פרנקו)
טראמפ וביידן: עסקת הנשק תבוצע בממשל הנוכחי? | עיבוד: N12, שי פרנקו

אישור מכירת הנשק לאמירויות בחודש נובמבר האחרון נבע מהחתימה על הסכמי אברהם, הסכמי הנורמליזציה בין ישראל לבין איחוד האמירויות, כך לפי הודעת הממשל לקונגרס בימי הנשיא טראמפ. מייק פומפאו, מזכיר המדינה בארה"ב בממשל הקודם, הודיע בנובמבר האחרון כי ארה"ב אישרה "מכירת יכולות הגנה מתקדמות לאיחוד האמירויות", בשווי של 23.37 מיליארד דולר. עסקת הנשק בין המדינות כוללת עד 50 מטוסי F-35, עד 18 כלי טיס בלתי מאוישים מסוג MQ-9B וזאת בנוסף לטילי אוויר-אוויר וטילי אוויר-קרקע.

הסכמי אברהם (צילום: רויטרס)
הסכמי אברהם, נשק תמורת נורמליזיציה? ארכיון | צילום: רויטרס

בהמשך לדיווח על מכירת הנשק, נטען כי כמה מחוקקים אמריקנים מתחו ביקורת על מעורבות איחוד האמירויות במלחמה בתימן, צעד שעשוי לבסוף לפגוע בישראל. הסכסוך בתימן נחשב לאחד האסונות ההומניטריים הקשים בעולם, וקיים חשש כי העברת הנשק עשויה להפר את ערבויות ארה"ב לכך שישראל תשמור על יתרון צבאי באזור. עם זאת, דווח כי בישראל לא התנגדו למכירות הנשק.