מעצרו ומותו של הקצין מהיחידה המסווגת בחיל המודיעין נותרו חסויים, אך הערב (שלישי) אנחנו מפרסמים לראשונה פרטים חדשים בפרשה שמסעירה את צה"ל: מתברר כי בזמן ההליך המשפטי תכננה התביעה הצבאית להקל בעונשו של הקצין בתמורה להודאה שלו במעשיו. כמו כן, בתחקור של נסיבות מותו התגלה כי הקצין נטל כדורים בתאו, אך בכלא לא זיהו זאת ומצבו הבריאותי הדרדר לאחר מכן.

בהתאם לדרישת משפחתו של הקצין והעניין התקשורתי הרב בפרשה, דובר צה"ל התיר אתמול לחשוף פרטים נוספים על התיק, ומהם התברר כי הקצין ביצע באופן מודע וממניעים אישיים כמה פעולות שפגעו בביטחון המדינה. הוא היה עצור בבסיסי כליאה שונים של הצבא, ובלילה שבין ה-16 ל-17 במאי הוא נמצא במצב רפואי קשה בתאו, ומותו נקבע זמן קצר לאחר מכן בבית החולים.

קברו של קצין המודיעין שמת בכלא הצבאי (צילום: החדשות 12, החדשות12)
קברו של הקצין | צילום: החדשות 12, החדשות12

הערב ניתן לספר כי התביעה הצבאית התכוונה לדרוש מבית המשפט לגזור על הקצין עונש חמור של לא פחות מ-15 שנות מאסר, אך פתחה בהליך גישור מולו, שבמסגרתו הוא יודה בעבירות המיוחסות לו בתמורה להקלה משמעותית בעונש.

באשר למצבו הבריאותי של הקצין, בחקירת מותו התברר כי מצלמות האבטחה שהיו בתא המאסר שלו ועקבו אחר שגרת חייו למשך 24 שעות ביממה, תיעדו אותו נוטל כדורים – אך סגל הכלא שאמור היה להשגיח עליו כשל בזיהוי בזמן אמת. בצל הגילויים האחרונים, תיחקר גם התנהלות סגל הכלא הצבאי, והחוקרים יבדקו אם היה כשל מובנה בפיקוח ובבקרה על הקצין.

"הקצין היה מודע לפוטנציאל הנזק לביטחון המדינה"

אתמול צה"ל פיזר מעט את הערפל סביב הפרשה, וחשף חלק מהפרטים על אודות העבירות המיוחסות לקצין, ששירת ביחידה טכנולוגית מיוחדת בחיל המודיעין. על פי הודעת דובר צה"ל, הקצין ביצע את הפעולות המיוחסות לו באופן מודע ואף פעל להסתירן. הוא הודה במעשיו ושיתף פעולה עם החוקרים.

למרות החשש שהקצין חבר לגורמים עוינים ופעל ממניעים אידיאולוגיים, לאומניים או כלכליים, מתברר כי מניעיו היו אישיים. בסיום החקירה הגישה נגדו התביעה הצבאית כתב אישום שייחס לו עבירות ביטחוניות חמורות ביותר. לאחר הגשת כתב האישום, בית הדין האריך את מעצרו עד לתום ההליכים, ובמהלך המעצר השתחרר הקצין מהשירות לבקשתו.

בצה"ל הדגישו שהקצין שהה בתא עם אסירים נוספים ולא בתנאי בידוד, וכי הוא זכה לזכויות כנדרש. הוא קיבל טיפול רפואי באופן שוטפף, וגורמי בריאות הנפש ליוו אותו במהלך הדרך. בני משפחתו אף ביקרו אותו בבסיס שבו היה כלוא, הוא היה עמם בקשר שוטף וזכה לביקורים של גורמים מחיל המודיעין.