היחידה שמשכפלת את יכולות הלחימה ליחידות הצבא: כשנה בלבד לאחר הקמתה, היחידה הרב ממדית של צה"ל כבר משלימה בימים אלו את סדרת התרגילים הרביעית. כחלק מכך, היא שילבה כוחות עם חיל ההנדסה ויחידת יהל"ם, והתחככה לראשונה עם פיתוח שיטות לחימה וטכניקות קרביות בזירה הצפונית. מהרחפן שיקבל בקרוב כל מפקד מחלקה עד לצוות הטכנולוגי שיצטרף לעשרות יחידות - כך זה נראה מקרוב.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

כחלק מהתוכנית הרב-שנתית של הרמטכ"ל כוכבי, היחידה שמה לעצמה למטרה להגביר את היעילות המבצעית של התמרון הרב ממדי - באמצעות הנגשת יכולות אלו ללוחם בקצה, דרך צוותי קרב שמותאמים למשימה - ועד ליכולות מגוונות לחשיפת האויב ולהשמדת יכולותיו.

הגדוד שלוחם בשטחים מבוצרים והחפ"ק החדש שמספק תמונת מצב עדכנית

 בין שיטות הלחימה הבולטות שפיתחה היחידה הרב ממדית של צה"ל ניתן למצוא את הצק"ג (צוות קרב-גדודי) חי"ר אש, שנחשב לגדוד מובחר בחטיבת כפיר בעל יכולות חשיפה-תקיפה, שמתמחה בלחימה בשטחים בנויים ומבוצרים תוך התבססות על ניוד קל ולחימה רגלית.

גדוד החי"ר-אש הראשון בצה"ל צפוי להיות גדוד "שמשון" מחטיבת כפיר, שעתיד לבצע פיילוט צה"לי כבר קיץ הקרוב - כדי להטמיע את אמצעי הלחימה והטכניקות הקרביות שפיתחה היחידה הרב ממדית בגדוד הלוחם. הפיילוט צפוי לכלול התנסות של שלושה שבועות בשטח - שבה הגדוד יפעיל לראשונה את כל האמצעים שקיבל וביניהם: צוותי "סופה", צוותי חשיפה-תקיפה, כמה סוגי רחפנים, צי"ד 750, מקלע "מיני גאן" ועוד.

יחידה חדשה, צה"ל, היחידה הרב ממדית (צילום: דובר צה"ל)
היחידה הרב ממדית של צה"ל בפעילות מיוחדת | צילום: דובר צה"ל

כמו כן, בשנת 2020 נכנס לראשונה לחטיבת הצנחנים חפ"ק מ"פ מותאם, שמורכב משלושה בעלי תפקידים: לוחם תקיפה, לוחם מודיעין וקצין מבצעים - במטרה לאפשר קבלת תמונת מצב רחבה, מהירה ועדכנית ביותר למ"פ בשטח. בתוך כך, במהלך השנה הקרובה החפ"ק צפוי להיכנס גם ליתר חטיבות החי"ר.

הצוות המיוחד בגולני שייכנס לעשרות יחידות בצה"ל

לצוותי "הסופה" של יחידת גולני ישנן יכולות טכנולוגיות שמאפשרות להפעיל אש קינטית, שמקצרות משמעותית את זמני סגירת המעגלים עם הפעלת כלל גורמי התקיפה המוקצים ליחידה - מרמת הסוללה הארטילרית ועד מטוס הקרב.

צוותים אלו שהוטעמו בימים אלו בסיירת גולני, מורכבים מחמישה בעלי תפקידים: קצין תקיפה יבשתי, שעבר את הכשרתו בחיל התותחנים, קצין תקיפה אווירי, שעבר את הכשרתו בחיל האוויר, מש"ק תקיפה, שו"ביסט יבשה (אחראי על מערכות השליטה והבקרה) ושו"ביסט אוויר. אלו צפויים להיכנס בשנתיים הקרובות לעשרות יחידות בצה"ל - תחילה ביחידות המיוחדות ובסיירות, וכן בהמשך בגדודים הסדירים.

פלוגות חשיפה-תקיפה

הפלוגה החדשה הצטרפה לחטיבת הצנחנים וצפויה להיכנס לכלל המסייעות בחי"ר במהלך 2021 ובשריון במהלך שנת 2022. במסגרת תפקידה, הפלוגה פועלת לצורך איסוף מידע לחשיפת האויב במרחב ותקיפתו - תוך סגירת מעגלים קצרים במהלך הלחימה.

יחידה חדשה, צה"ל, היחידה הרב ממדית (צילום: דובר צה"ל)
היחידה משלבת כוחות עם יחידות אחרות | צילום: דובר צה"ל

הכירו את אמצעי הלחימה המיוחדים

 המערכת שמראה את מיקום הכוחות והאויב על גבי מסך

מערכת הצי"ד 750 מנגישה מודיעין לקצה הטקטי, ובכך מאפשרת למפקדים לראות ולשתף בכל רגע נתון את מיקום הכוחות והאויב על גבי מסך. הודות לכך, השימוש במערכת מאפשר את שיפור יכולות התמרון הרב ממדי והרב זורעי בצה"ל. כבר בשנת 2020 המערכת נכנסה ליחידה הרב-ממדית, חטיבת גולני, חטיבה 7, חטיבת הקומנדו ומפאו"ג 36. בשנת הקרובה יחידות נוספות צפויות ליהנות מהיכולות המשופרות: מפאו"ג 98 ,חטיבת הצנחנים, חטיבה 188 וחטיבה 828.

בר"ד לצי"ד

מדובר במערכת דיגיטלית על גבי הצי"ד 750, שמאפשרת העברת נקודת ציון מדויקת מהשטח, לצורך סגירת מעגלים ברמת הגדוד למול חיל האוויר בפרק זמן קצר. המערכת הראשונה כבר הוטמעה בחטיבת גולני, ובמהלך 2021 צפויה להצטרף לחטיבות החי"ר והשריון בסדיר.

לוחם ביחידה (צילום: דובר צה"ל)
כך נראה שכפול יכולות הלחימה של הצבא | צילום: דובר צה"ל

רחפן לכל מ"מ

בשבועות האחרונים נפרסו לראשונה רחפנים תרמיים להגברת הכושר וחשיפת האויב בשטח הסבוך והבנוי, בכלל המחלקות בחטיבת כפיר - וכיום לכל מ"מ בחטיבה יש את היכולת להפעילם בשטח. פריסת הרחפנים צפויה להגיע לכלל חטיבות החי"ר במהלך 2022-2021.