שר הביטחון בני גנץ התראיין הלילה (בין חמישי לשישי) לרשת "פוקס ניוז" האמריקנית והבהיר: "בצה"ל מעדכנים את תוכניות הפגיעה באתרי גרעין אירניים וערוכים לפעול באופן עצמאי בנושא". לדבריו, בישראל זיהו יעדים רבים בתוך אירן שפגיעה בהם תוכל להקשות עליה לפתח פצצה גרעינית. כמו כן חשף גנץ מפת יעדים מסווגת - המראה כי אזורי שיגור רבים של המיליציות בלבנון ממוקמים באזורים אזרחיים. מאוחר יותר שוחח ראש הממשלה בנימין נתניהו בטלפון עם סגנית נשיא ארה"ב קמלה האריס.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

על רקע המתח האזורי ההולך וגובר בשל המעורבות האירנית בסוריה ובלבנון והפרות הסכם הגרעין משנת 2015 מצד טהרן, הערכות מודיעיניות קובעות כי האירנים צפויים לתקוף את ישראל באמצעות מיליציות הממוקמות בסוריה או בלבנון כבר בשנה הנוכחית.

"אם העולם יעצור אותם לפני כן זה טוב מאוד. אבל אם לא, עלינו לעמוד באופן עצמאי ולהגן עלינו בעצמנו", הבהיר גנץ. עוד אמר שר הביטחון כי למיליצות בלבנון הנתמכות על ידי אירן וחיזבאללה יש מאות אלפי רקטות. גנץ חשף בפני המראיין מפה המראה כי רבות מהרקטות מוקמו באזורים אזרחיים לאורך גבול ישראל-לבנון. "זו מפת יעדים. כל אחד מהיעדים נבדק מבחינה משפטית, מבצעית ומודיעינית - ואנחנו מוכנים להילחם", הסביר שר הביטחון.

הרמטכ"ל אביב כוכבי
צה"ל תקף יותר מ-500 אתרים הקשורים לאירן בסוריה. הרמטכ"ל אביב כוכבי

תדריך המודיעין השנתי של צה"ל בשבועות האחרונים הצביע על כך שישראל מתכוננת למספר ימי לחימה עם חיזבאללה. בחיל האוויר אף ערכו תרגיל שבו הותקפו 3,000 יעדים לבנוניים ביום. לדברי גנץ, המיליציות הפרו-אירניות מסייעות בין היתר להעברת נשק ללבנון ולכן צה"ל צפוי להמשיך ולתקוף שם. מאז תחילת 2020 פגע צה"ל ביותר מ-500 אתרים הקשורים לאירן בסוריה בעזרת תקיפות אוויריות, כך על פי הרמטכ"ל אביב כוכבי.

בשבוע שעבר הורה נשיא ארה"ב ביידן על תקיפה אווירית נוספת בסוריה לאחר תקיפות רבות שבוצעו נגד יעדים בעירק המקושרים לארה"ב. בעוד שממשל ביידן אותת על נכונות לחזור להסכם הגרעין באירן, גם רה"מ נתניהו וגם שר הביטחון גנץ מאמינים כי יש לטפל בנושא השלוחות האירניות בסוריה ובלבנון בכל הסכם עתידי. "המדיניות האמריקנית צריכה להיות מדיניות אמריקנית והמדיניות הישראלית צריכה להישאר המדיניות הישראלית", הבהיר גנץ.

נתניהו להאריס: "מחויב למנוע מאירן לפתח נשק גרעיני המיועד להשמדתנו"

בתוך כך, סגנית נשיא ארה"ב שוחחה הלילה עם רה"מ נתניהו. מאוחר יותר אמר נתניהו כי הוא הצהיר בפני האריס כי כראש ממשלת ישראל יש לו "מחויבות מוחלטת למנוע מאירן לפתח נשק גרעיני המיועד להשמדתנו". השניים שוחחו בטלפון וסיכמו על הקמת צוות משותף להידוק שיתוף הפעולה במחקר ופיתוח טכנולוגי במאבק בנגיף הקורונה, במים, אנרגיה ירוקה ותחומים נוספים.

בנימין נתניהו (צילום: פלאש/90 )
"נמשיך לחזק את שיתוף הפעולה המודיעיני בין ישראל לארה"ב". רה"מ נתניהו | צילום: פלאש/90

בבית הלבן חזרו שוב על התנגדות הממשל להחלטת בית הדין הבינלאומי בהאג לחקור את ישראל, ומסרו כי האריס הדגישה בפני נתניהו את חשיבות קידום השלום באזורנו למען שגשוג העם הישראלי והפלסטיני. רה"מ וסגנית הנשיא סיכמו על המשך שיתוף פעולה בענייני ביטחון אזורי, ובסוגיית הגרעין האירני בפרט. נתניהו: "אמרתי לסגנית הנשיא שנמשיך לחזק את שיתוף הפעולה המודיעיני".