N12
פרסומת

גנץ מנע מקציני צה"ל להצטרף למשלחת לסודן; הליכוד: מקווים שלא יעכב את הסכם השלום

שר הביטחון סרב לאפשר לקצינים לנסוע לסודן משום שהיא מוגדרת עדיין כמדינה תומכת טרור • לפיכך, יצאה המשלחת הישראלית ללא בכירי צבא והדיון נסוב על חקלאות ולא על ביטחון • לשכת רה"מ: "גנץ החליט זאת מסיבותיו"

ניר דבורי
פורסם:
סודן: "מצפים להסכם שלום עם ישראל" ‎
סודן: "מצפים להסכם שלום עם ישראל" ‎ | צילום: רויטרס_
הקישור הועתק

משלחת ישראלית רשמית ראשונה של פקידים ונציגי ממשלה יצאה היום (שני) לסודן על מנת לקדם את הסכמי הנורמליזציה עם המדינה המוסלמית. המשלחת כללה גורמים שונים, אבל נתניהו - שרצה שעל המטוס יהיו גם קציני צה"ל ובכירים צבאיים - נאלץ לוותר. הסיבה: גנץ מנע מהקצינים לטוס לסודן.

גנץ נימק את החלטתו בכך שסודן לא הוצאה עדיין מהרשימה השחורה של המדינות תומכות הטרור ולדעתו לא היה ראוי שקציני הצבא ייצאו למשלחת כזאת.

החלטתו של גנץ הביאה למתיחות נוספת בינו לבין נתניהו, שבלשכתו הגיבו לדיווח בזו הלשון: "בניגוד לדיווח, הדיונים על יציאת המשלחת הביטחונית לסודן התקיימו במשך ימים ארוכים ושר הביטחון היה מודע לכך לחלוטין. גנץ החליט מסיבותיו לא לאפשר את יציאת המשלחת הביטחונית ואנו מקווים שהוא לא יעכב בהמשך את הסכם השלום החשוב עם סודאן".