יו"ר ועדת החוץ והביטחון ויו"ר ועדת המשנה לשבויים ונעדרים, ח"כ צבי האוזר, הגיב הבוקר (שני) על הדיווחים בדבר התקדמות במגעים להשבת הנעדרים הישראלים המוחזקים ברצועת עזה - וכינה את העסקה המתגבשת "שערורייתית". במהדורה המרכזית פורסם אמש כי המשא ומתן בין הצדדים הואץ, וישראל מוכנה מצידה להקל במידה ניכרת על הרצועה בתחומי המים, החשמל, העבודה והתעשייה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"אמש פורסמו עיקרי פרטי עסקת שחרור מחבלים הצפויה לנו", מסר האוזר. "מתוקף תפקידי נחשפתי לכל הפרטים ועליי לומר באופן ברור: מדובר בעסקה שערורייתית ששוברת את עקרונות דוח שמגר ושתחזיר למעגל הטרור מאות מחבלים. אני קורא לראש הממשלה לסגת מהרעיון המסוכן הנדון בין הצדדים, ולהסיק את המסקנות המתחייבות מהשלכות עסקת שליט, שרוב המחבלים ששוחררו במסגרתה חזרו לטרור".

הדר גולדין, אברה מנגיסטו, אורון שאול, הישאם א-סייד (צילום: חדשות)
הנעדרים בעזה: סגן הדר גולדין, סמ"ר אורון שאול, הישאם אל סייד ואברה מנגיסטו | צילום: חדשות

שמחה גולדין, אביו של סגן הדר גולדין ז"ל שנפל במבצע צוק איתן וגופתו מוחזקת מאז בעזה, התייחס היום לדיווחים בריאיון לעופר חדד ברדיו ירושלים: "אני חושב שהרמטכ"ל צריך להתנפל על זה ולא לאפשר להנהגה הפוליטית להחמיץ את ההזדמנות הזאת, ולא לאפשר להם לפספס את זה כמו שהם פספסו במשך שש שנים וחצי את כל ההזדמנויות שנקרו בדרך".

אתמול דווח במהדורה המרכזית כי אכן יש האצה בשיחות עם חמאס, בתיווך מצרי, אולם למרות הדיווחים על התקדמות משמעותית, קיימים עדיין פערים גדולים בין הצדדים. ישראל כאמור מציעה הקלות לתושבי הרצועה, אלא שחמאס ממשיך להתעקש על שחרור מחבלים שכלואים בישראל.

בהסכם שהחזיר את גלעד שליט לישראל, שיחררה ישראל 1,027 מחבלים כלואים. מנהיג חמאס בעזה יחיא סינוואר עומד כעת על מספרים בקנה מידה דומה, אולם בישראל חל שינוי דרמטי בגישה: הכלל המנחה כעת הוא "חיים תמורת חיים, מתים תמורת מתים", ומדובר בפער שקשה לגשר עליו. לנוכח כל זאת, נראה כי ההתקדמות במגעים אינם בדרך להתגבש לכדי הסכם בזמן הקרוב.