N12
פרסומת

התקלה שמעכבת את ההמראה של "אייר פורס 1" הישראלי

המטוס החדש של ראש הממשלה היה אמור להימסר לידי חיל האוויר כבר לפני שבועיים, אלא שלאחרונה חל עיכוב בתהליך שצפוי לעלות לא מעט כסף • רחבת החנייה המיוחדת שהוקמה עבור המטוס בבסיס נבטים קרסה בעקבות הגשמים - וכעת פועלים לתקנה במהרה

ניר דבורי
פורסם:
טיסת מבחן ראשונה למטוס ראש הממשלה
טיסת מבחן ראשונה למטוס ראש הממשלה | צילום: החדשות12
הקישור הועתק

מטוס הנשיא וראש הממשלה עדיין לא ממריא: "אייר פורס 1" הישראלי, המטוס שישמש את נשיא המדינה וראש הממשלה למסעות רשמיים, כבר אמור היה להימסר לידי חיל האוויר ולעבור למקום החנייה הייעודי והמאובטח שהכינו עבורו - אלא שלאחרונה חל עיכוב נוסף בתהליך, שנגרם כתוצאה מפגעי מזג האוויר.

המטוס כבר היה אמור לחנות בימים אלה במתחם שהוכן בבסיס נבטים של חיל האוויר, אלא שהגשמים העזים שירדו בשבוע האחרון גרמו לרצפת המתחם וליסודות הבטון שלו לקרוס - ובימים האחרונים עמלים על הכשרתו המחודשת של המקום, בעלות של כחצי מיליון שקלים.

מטוס ראש הממשלה לקראת יציאה לנסיעת מבחן‎
עדיין ממתין להמראה. "אייר פורס 1" הישראלי | צילום: אלון רון

בבסיס עובדים מסביב לשעון כדי להכשיר מחדש את החנייה וייתכן שכבר בימים הקרובים המטוס המדובר יובא לשם. הסיבה שממהרים עם התיקון היא רצונו של ראש הממשלה נתניהו לצאת לאיחוד האמירויות בחודש הבא - ובכך לחנוך את המטוס החדש.